FIA şi FOTA s-au înţeles, în 2010 nu va exista un campionat paralel de Formula 1

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Asociaţia echipelor de Formula 1 (FOTA), aflate în conflict de mai multe săptămâni, au anunţat, miercuri, că au ajuns la un acord ce pune capăt proiectului unui campionat paralel în 2010, a declarat preşedintele FIA, Max Mosley.

9 afișări
Imaginea articolului FIA şi FOTA s-au înţeles, în 2010 nu va exista un campionat paralel de Formula 1

FIA şi FOTA s-au înţeles, în 2010 nu va exista un campionat paralel de Formula 1

"Nu va exista o separare, ci va fi un singur campionat în 2010. Am ajuns la un acord în privinţa reducerii costurilor", a afirmat Mosley, la finalul reuniunii Consiliului Mondial al FIA, de la Paris.

Echipele din FOTA au anunţat, joia trecută, că refuză condiţiile impuse de FIA pentru 2010 şi că intenţionează să creeze un campionat paralel. "Principalii piloţi, staruri, mărci, sponsori, promotori şi companii istoric asociate cu cel mai înalt nivel al sportului automobilistic vor face parte din acest nou campionat", anunţa FOTA.

La rândul său, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, vineri, că va acţiona în justiţie "fără întârziere" echipele din cadrul FOTA - McLaren-Mercedes, BMW Sauber, Renault, Toyota, Brawn GP, Ferrari, Red Bull şi Toro Rosso, care intenţionează să creeze un campionat paralel, şi a precizat totodată că publicarea listei participanţilor în sezonul 2010 va fi amânată. Ulterior, FIA a renunţat la proces.

FIA şi FOTA se află în conflict de mai multe săptămâni privind regulamentul din 2010, impus de forul internaţional, care oferă echipelor libertate din punct de vedere tehnologic cu condiţia să aibă un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici