FIBA World pregăteşte lansarea baschetului 3x3

Federaţia Internaţională de Baschet (FIBA World) a anunţat că pregăteşte lansarea disciplinei "baschet 3x3", care se află în fază de testare, de la mijlocul lunii mai şi până la finalul anului 2011.

195 afișări
Imaginea articolului FIBA World pregăteşte lansarea baschetului 3x3

FIBA World pregăteşte lansarea baschetului 3x3 (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"În această perioadă, se vor desfăşura mai multe turnee 3x3, în care vor fi implementate şi testate noile reguli şi sistemul de management al competiţiei. În toamnă vor avea loc evaluări şi se va stabili data finală pentru aprobarea noii discipline, cu care avem chiar şi ambiţii olimpice", se arată în comunicatul de joi al FIBA World.

În anul 2012 se vor lansa turneele oficiale, în sistem piramidal, de la competiţii simple, la cele internaţionale, posibil chiar şi cu World Pro Tour.

Baschetul 3x3 a apărut pentru prima dată la Olimpiada Tineretului, Youth Olympic Games (YOG), în 2010, în Singapore şi va fi probă competiţională şi la ediţia din 2014, la Nanjing.

La nivelul U14 masculin, România a cucerit recent titlul mondial, în premieră, competiţia desfăşurându-se în Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici