FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe

Cupa Mondială de fotbal din 2026 va avea 48 de echipe, care vor fi împărţite în 12 grupe de câte 4, a decis Consiliul FIFA, reunit în Kigali, Rwanda.

1356 afișări
Imaginea articolului FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe

FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe

Potrivit unui comunicat al FRF, una dintre cele mai aşteptate decizii luate de Consiliul FIFA a fost cea privind formatul Cupei Mondiale din 2026.

„În urma unei analize extinse, Consiliul FIFA a aprobat în unanimitate ca la Mondialul găzduit peste 3 ani de SUA, Mexic şi Canada cele 48 de echipe participante să fie împărţite în 12 grupe de câte 4. Primele două clasate împreună cu 8 cele mai bune echipe de pe locurile 3 vor avansa în faza şaisprezecimilor de finală. Acest format oferă tuturor echipelor calificate minimum 3 meciuri şi, în acelaşi timp, permite timpi de odihnă similari pentru echipele care se vor duela în competiţie. Finala Cupei Mondiale 2026 se va juca pe 19 iulie 2026”, a transmis FRF.

Consiliul FIFA a aprobat şi criteriile de acces în Campionatul Mondial al Cluburilor, care va fi organizat, începând din iunie 2025, din 4 în 4 ani, cu participarea a 32 de echipe de pe toate continentele.

Alte decizii fac referire la noi prevederi în Regulamentul FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor, aprobarea regulamentului privind candidaturile pentru găzduirea Mondialului feminin din 2027 şi înfiinţarea unui grup de lucru pentru implementarea unui set de principii referitoare la perioadele de odihnă necesare jucătorilor de fotbal.

La Consiliul FIFA a participat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fifa,
frf,
cupa mondială

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici