FIFA a calificat drept "justificat" ca Vieira să aducă trofeul la concertul de deschidere a CM

Reprezentanţii FIFA au declarat, duminică, că alegerea mijlocaşului francez Patrick Vieira să înmâneze simbolic trofeul Africii de Sud în timpul concertului de deschidere a Cupei Mondiale de la Soweto a fost "total justificată", răspunzând criticilor formulate de oficialii italieni.

11 afișări
Imaginea articolului FIFA a calificat drept "justificat" ca Vieira să aducă trofeul la concertul de deschidere a CM

FIFA a calificat drept "justificat" ca Vieira (Foto) să aducă trofeul la concertul de deschidere a CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Patrick Vieira a fost campion mondial în 1998. Mai mult, el s-a născut în Senegal şi are rădăcini africane. Prin urmare, alegerea a fost total justificată", a declarat purtătorul de cuvânt al FIFA, Nicolas Maingot.

Preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a acuzat FIFA că a făcut o gafă la concertul de joi, din deschiderea Cupei Mondiale, lăsându-l pe francezul Patrick Vieira şi nu pe un italian campion mondial să înmâneze simbolic trofeul Africii de Sud. "Predarea trofeului Africii de Sud de către francezul Patrick Vieira este o gafă a FIFA. Vieira nu a câştigat această cupă. Italia a câştigat-o", a declarat, sâmbătă, Abete, prezent în cantonamentul Italiei, la Irene.

Maingot a ţinut să-i răspundă şi conducătorului FIGC, care a precizat că niciun jucător italian nu a primit o invitaţie oficială pentru concertul de deschidere: "Italienii au fost invitaţi, dar nu au putut veni, care este destul de uşor de înţeles, pentru că erau în plin stagiu de pregătire".

Joi, cu o zi înainte de începerea Cupei Mondiale, pe stadionul Orlando din Soweto a avut loc un concert. În aceeaşi seară, preşedintele Comitetului de Organizare, Danny Jordaan, şi secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, l-au pus pe Patrick Vieira să ridice trofeul Cupei Mondiale, gest simbolic destinat înmânării trofeului ţării organizatoare.

Vieira, care nu face parte din lotul Franţei pentru Cupa Mondială din Africa de Sud, a jucat finala CM-2006. Anterior, el a câştigat Cupa Mondială cu Franţa, în 1998.

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici