FIFA a decis ce se va întâmpla cu partida Brazilia-Argentina, întreruptă de autorităţile sanitare şi de poliţie

Brazilia-Argentina va trebui rejucată, a hotărât Comisia de disciplină a FIFA, după ce a analizat cu atenţie ce s-a întâmplat la Sao Paulo, pe 5 septembrie 2021. în meciul valabil pentru preliminariile Cupei Mondiale din Qatar 2022.

524 afișări
Imaginea articolului FIFA a decis ce se va întâmpla cu partida Brazilia-Argentina, întreruptă de autorităţile sanitare şi de poliţie

FIFA a decis ce se va întâmpla cu partida Brazilia-Argentina, suspendată de autorităţile sanitare

La scurt timp după lovitura de start, autorităţile sanitare braziliene au intrat pe teren şi au suspendat meciul, însoţite fiind de poliţişti care doreau să „aresteze” câţiva fotbalişti argentinieni, pentru încălcarea regulilor internaţionale privind protocoalele anti-Covid.

Comisia FIFA nu numai că a stabilit că meciul trebuie rejucat la o dată şi într-un loc încă nestabilit, dar a şi amendat cele două federaţii şi a suspendat 4 jucători argentinieni (Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso şi Cristian Romero).

Comunicatul de presă sună astfel: „Comisia a concluzionat că abandonarea meciului a rezultat din diverse neajunsuri din partea ambelor părţi implicate şi, prin urmare, a decis să oblige Federaţia Braziliană de Fotbal să plătească o amendă de 550.000 de franci elveţieni (aproximativ 525 de mii de euro), pentru încălcări legate de ordinea, securitatea şi abandonarea jocului şi pe federaţia argentiniană la plata unei amenzi în valoare de 250.000 de franci elveţieni (238 mii euro), pentru nerespectarea obligaţiilor privind ordinea şi siguranţa, pregătirea şi participarea în meci, precum şi abandonarea meciului”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici