FIFA a numit prima femeie secretar general din istoria organizaţiei

Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie (FIFA) a anunţat, vineri, că senegaleza Fatma Samba Diouf Samoura, fost diplomat al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a fost numită noul secretar general al FIFA şi devine prima femeie şi totodată primul african care ocupă acest post, notează BBC.

203 afișări
Imaginea articolului FIFA a numit prima femeie secretar general din istoria organizaţiei

FIFA a numit prima femeie secretar general din istoria organizaţiei

Fatma Samba Diouf Samoura este succesoarea lui Jerome Valcke, care a primit o interdicţie de 12 ani din orice activităţi legate de fotbal. Numirea doamnei Samoura, anunţată în cadrul congresului FIFA din Mexic, completează noua formulă a organizaţiei sportive, afectată de un scandal uriaş de corupţie în care au fost incriminaţi fostul preşedinte, Sepp Blatter, şi fostul secretar general, Jerome Valcke.

Samoura (54 de ani) a lucrat timp de 21 de ani pentru Naţiunile Unite, vorbeşte patru limbi străine şi va începe activităţile la FIFA din luna iunie.

"Este esenţial ca FIFA să încorporeze noi perspective şi vom continuă să restabilim încrederea şi să reconstruim această organizaţie. Fatma Samoura şi-a dovedit abilitatea de a construi şi conduce echipe, precum şi de a îmbunătăţi modul în care performează organizaţiile. Foarte important pentru FIFA, ea înţelege că transparenţa şi responsabilitatea sunt bazele oricărei organizaţii bine gestionate", a declarat Gianni Infantino, preşedintele FIFA.

După ce a devenit noul secretar general al FIFA, Fatma Samba Diouf Samoura a declarat: "Este o zi minunată pentru mine şi sunt onorată să ocup această poziţie. Cred că mi se potriveşte perfect având în vedere abilităţile mele şi experienţa. Din punctul de vedere al strategiei şi al construirii unei echipe de mare impact, pot fi de folos şi pot contribui la creşterea jocului de fotbal în fiecare colţ al lumii. Totodată, îmi aduc experienţa la procesul de reformare a FIFA, organizaţie care are o abordare proaspătă şi sper de lungă durată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici