FIFA a ridicat provizoriu suspendarea Nigeriei din toate competiţiile internaţionale

FIFA a ridicat provizoriu suspendarea Federaţiei Nigeriene de Fotbal din toate competiţiile internaţionale, ca urmare a unei "tendinţe pozitive" observate de luni, când a fost anunţată această sancţiune, din cauza "implicării guvernamentale" în administrarea asociaţiei de fotbal, informează AFP.

9 afișări
Imaginea articolului FIFA a ridicat provizoriu suspendarea Nigeriei din toate competiţiile internaţionale

FIFA a ridicat provizoriu suspendarea Nigeriei din toate competiţiile internaţionale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această decizie a fost luată ca urmare a unei tendinţe pozitive observate în ultimele zile. Astfel, persoana care a iniţiat acţiuni în justiţie împotriva membrilor Comitetului Executiv al FNF s-a angajat să-şi retragă plângerea, secretarul general interimar al forului şi-a reluat funcţia pe 5 octombrie, iar campionatul nigerian de fotbal a fost lăsat complet în competenţa ligii de fotbal (NFF)", se arată într-un comunicat al FIFA dat publicităţii vineri.

În comunicat se adaugă că suspendarea a fost ridicată provizoriu până pe data de 26 octombrie, ţinând cont de faptul că viitoarea audiere în procesul intentat împotriva membrilor Comitetului Executiv va avea loc pe 25 octombrie şi abia atunci va putea judecătorul să ia act de retragerea plângerii în cauză.

Procesul vizează patru înalţi responsabili demişi din funcţiile deţinute în cadrul NFF, ca urmare a eşecului înregistrat de echipa naţională la Cupa Mondială din această vară. Cei patru sunt acuzaţi de corupţie, după ce agenţia anticorupţie din Nigeria a descoperit dispariţia a şase milioane de dolari din bugetul pentru CM, bani de care se ocupau cei patru, precum şi cheltuieli neautorizate (800.000 de dolari).

"În cazul în care problemele reclamate nu se vor rezolva până pe 26 octombrie, suspendarea va fi menţinută până când toate aceste probleme se vor rezolva definitiv", se mai arată în comunicatul citat.

Comitetul de Urgenţă al FIFA a anunţat, luni, suspendarea pe termen nelimitat a Federaţiei Nigeriene de Fotbal din toate competiţiile internaţionale din cauza "implicării guvernamentale" în administrarea asociaţiei de fotbal. Ca urmare a acestei decizii, Nigeria nu putea participa în nicio competiţie regională, continentală sau internaţională, iar federaţia nu mai primea fonduri de dezvoltare din partea FIFA sau CAF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici