FIFA a ridicat suspendarea federaţiei din Nigeria

FIFA a anunţat, vineri, că a ridicat suspendarea federaţiei de fotbal din Nigeria (NFF), impusă la 9 iulie din cauza ingerinţei guvernamentale.

88 afișări
Imaginea articolului FIFA a ridicat suspendarea federaţiei din Nigeria

FIFA a ridicat suspendarea federaţiei din Nigeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Forului mondial i-a fost adus la cunoştinţă că ordinea a fost restabilită în cadrul NFF, conducătorii au fost reinstalaţi, astfel că a decis să ridice suspendarea", a anunţat FIFA.

Decizia suspendării a venit după ce NFF a făcut obiectul unei acţiuni în justiţie, care îi împiedica pe preşedintele federaţiei dar şi pe membrii Comitetului Executiv să conducă fotbalul nigerian.

"Autorităţile au desemnat apoi o persoană care a decis să convoace adunarea generală extraordinară la 5 iulie. Aceasta a a reprezentat o încălcare a statutului NFF. Suspendarea va fi ridicată după ce acţiunile în justiţie vor fi retrase şi conducerea NFF va putea lucra fără vreo altă ingerinţă", anunţase FIFA la 9 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici