FIFA aprobă un nou regulament al împrumuturilor de jucători

Consiliul FIFA a adoptat un nou regulament menit să limiteze numărul de împrumuturi pe care le poate face un club, a anunţat miercuri forul de conducere al fotbalului mondial, după ce Consiliul s-a reunit înaintea celui de-al 72-lea Congres ordinar de la Doha, Qatar.

204 afișări
Imaginea articolului FIFA aprobă un nou regulament al împrumuturilor de jucători

FIFA aprobă un nou regulament al împrumuturilor de jucători

În încercarea de a încuraja dezvoltarea jucătorilor şi de a preveni acapararea acestora, cluburile vor fi limitate la opt achiziţii internaţionale sub formă de împrumut în cadrul echipei şi opt împrumuturi către alte echipe, începând din sezonul viitor.

Numărul va scădea la şapte în anul următor şi apoi va rămâne la şase începând cu 2024-25. Noile reglementări intră în vigoare de la 1 iulie.

Cu toate acestea, jucătorii crescuţi de propriul club şi cei sub 21 de ani sunt scutiţi de aceste reguli.

De asemenea, regulamentul include introducerea unei durate minime a unui contract de împrumut, care ar urma să fie între două ferestre de transfer, în timp ce durata maximă va fi de un an.

FIFA a adăugat că un club poate avea doar maximum trei profesionişti împrumutaţi la un singur club şi maximum trei profesionişti împrumutaţi de la un singur club. De asemenea, este interzisă „subîmprumutarea" jucătorilor la un al treilea club.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici