FIFA: Arbitrii vor putea opri, suspenda sau abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor

Arbitrii vor avea puterea de decizie să oprească meciurile din cadrul Cupei Conferederaţiilor din acest an, în cazul în care vor exista discriminări de orice fel din partea fanilor, scrie BBC.

146 afișări
Imaginea articolului FIFA: Arbitrii vor putea opri, suspenda sau abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor

FIFA: Arbitrii vor putea opri, suspenda sau abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor

Măsura este parte a "procedurii în trei etape" iniţiată de FIFA, care dă oficialilor puterea de a opri, suspenda sau chiar abandona meciuri din cauza comportamentului fanilor. Organismul de conducere al fotbalului mondial a anunţat că va trimite observatori anti-discriminare la meciurile din cadrul competiţiei găzduite de Rusia, în perioada 17 iunie - 2 iulie.

"Acestea sunt schimbări fundamentale în lupta împotriva corupţiei. Ambele iniţiative reprezintă un instrument suplimentar pentru a preveni atitudinile discriminatorii şi pentru a se asigura că atmosfera de pe stadion este una de fair-play şi respect", a spus Gianni Infantino, preşedintele FIFA, citat de BBC.

Cea de-a 10-a ediţie a Cupei Confederaţiilor, care are loc în ţara unde va fi organizat şi Campionatul Mondial din 2018, Rusia, va avea în componenţă, pe lângă ţara gazdă, câştigătoarea Campionatului Mondial din 2014 (Germania), câştigătoarea Cupei Asiei (Australia), câştigătoarea Copei America (Chile), câştigătoarea CONCACAF Gold Cup (Mexic), câştigătoarea Campionatului European (Portugalia), câştigătoarea Cupei Oceaniei pe Naţiuni (Noua Zeelandă) şi câştigătoarea Cupei Africii pe Naţiuni (Camerun).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici