FIFA deschide o procedură disciplinară împotriva şefului federaţiei spaniole de fotbal ca urmare a sărutului nesolicitat pe care acesta i l-a dat câştigătoarei Cupei Mondiale

Comisia de Disciplină a FIFA a deschis o procedură disciplinară împotriva lui Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, ca urmare a sărutului nesolicitat pe care acesta i l-a dat câştigătoarei Cupei Mondiale de fotbal feminin Jenni Hermoso, a anunţat joi forul fotbalistic mondial.

1085 afișări
Imaginea articolului FIFA deschide o procedură disciplinară împotriva şefului federaţiei spaniole de fotbal ca urmare a sărutului nesolicitat pe care acesta i l-a dat câştigătoarei Cupei Mondiale

FIFA deschide o procedură disciplinară împotriva şefului federaţiei spaniole de fotbal

Incidentul - care a avut loc în momentul în care Rubiales le înmâna medaliile de aur jucătoarelor după ce acestea au învins Anglia cu 1-0 în finala de duminică - a stârnit indignare în Spania şi în afara ei, Hermoso afirmând că astfel de acte "nu ar trebui să rămână niciodată nepedepsite".

"Comisia de Disciplină a FIFA l-a informat astăzi pe Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, că deschide o procedură disciplinară împotriva sa pe baza evenimentelor care au avut loc în timpul finalei Cupei Mondiale de Fotbal Feminin", se arată într-un comunicat.

"Evenimentele pot constitui încălcări ale articolului 13 alineatele 1 şi 2 din Codul disciplinar al FIFA".

Articolul 13 din cod se referă la "comportamentul ofensator" al jucătorilor şi al oficialilor, în special la "încălcarea regulilor de bază ale unui comportament decent" şi la "un comportament care discreditează sportul".

Rubiales, care iniţial i-a numit pe criticii săi "idioţi", a emis luni seara un video în care îşi cerea scuze, dar nu a reuşit să stingă vâlva .

Al doilea viceprim-ministru interimar, Yolanda Diaz, a cerut demisia lui Rubiales, deoarece "fără nicio îndoială (el) a atacat o femeie".

Liga de fotbal feminin din Spania (Liga F) a cerut demiterea lui Rubiales şi a declarat că a depus o plângere la preşedintele Consiliului Naţional al Sportului (CSD) în legătură cu "acţiunile şi comportamentul foarte grave" ale acestuia.

Hermoso, care a declarat după finală că nu s-a bucurat de sărutul lui Rubiales, a adăugat miercuri că sindicatul său FUTPRO şi agenţia sa TMJ îi apără interesele în această chestiune.

"Lucrăm pentru a ne asigura că acte precum cele la care am asistat nu rămân niciodată nepedepsite, că sunt sancţionate şi că sunt adoptate măsuri exemplare pentru a proteja fotbalistele de acţiuni pe care le considerăm inacceptabile", a spus ea, citată de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici