FIFA despre Nigeria: Poziţia forului mondial privind ingerinţele politice este binecunoscută

FIFA a indicat, miercuri, că este foarte bine cunoscută poziţia forului internaţional în cazul ingerinţei politice în activitatea unei federaţii afiliate, după anunţul făcut de preşedintele Nigeriei privind retragerea echipei naţionale de fotbal din toate competiţiile.

15 afișări
Imaginea articolului FIFA despre Nigeria: Poziţia forului mondial privind ingerinţele politice este binecunoscută

FIFA despre Nigeria: Poziţia forului mondial privind ingerinţele politice este binecunoscută (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am primit informaţii oficiale despre acest subiect. Totuşi, în general, poziţia FIFA privind ingerinţele politice este binecunoscută", a precizat FIFA într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

Întrebat marţi despre ingerinţele politice în Franţa, după eliminarea echipei naţionale de la Cupa Mondială, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat că forul internaţional nu va tolera nicio implicare a politicului în problemele Federaţiei Franceze de Fotbal: "În cazul unei ingerinţe politice, FIFA va lua măsuri indiferent de numele ţării. În statutul FIFA e clar stipulat că astfel de acţiuni nu sunt tolerate".

Preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a decis să retragă echipa naţională de fotbal din toate competiţiile internaţionale pentru o durată de doi ani, din cauza rezultatelor slabe înregistrate la Cupa Mondială din Africa de Sud. "Preşedintele Goodluck Jonathan a ordonat echipei să nu mai participe la nicio competiţie internaţională timp de doi ani, pentru ca să se pună ordine în lucruri", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Ima Niboro.

Nigeria a terminat pe ultimul loc în Grupa B a Cupei Mondiale, după două înfrângeri (0-1 cu Argentina şi 1-2 cu Grecia) şi un rezultat de egalitate (scor 2-2 cu Coreea de Sud).

Află aici care este programul Cupei Mondiale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici