FIFA face apel după ce TAS a anulat interdicţia pe viaţă a fostului şef al fotbalului din Haiti

FIFA a făcut apel la Tribunalul Federal Elveţian după ce TAS, cea mai înaltă instanţă sportivă, a anulat o interdicţie pe viaţă a fostului preşedinte al federaţiei haitiene de fotbal, Yves Jean-Bart, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, a anunţat luni forul de conducere al fotbalului.

95 afișări
Imaginea articolului FIFA face apel după ce TAS a anulat interdicţia pe viaţă a fostului şef al fotbalului din Haiti

FIFA a investigat acuzaţiile aduse împotriva lui Jean-Bart de către victime, prieteni şi membri ai familiilor acestora, care au detaliat modul în care acesta a constrâns fetele să întreţină relaţii sexuale, ameninţându-le că îşi vor pierde locurile în programele echipelor naţionale.

Jean-Bart, în prezent în vârstă de 75 de ani, a negat acuzaţiile şi a fost exonerat de orice vină de către sistemul de justiţie haitian la 19 noiembrie 2020.

Cu toate acestea, în ziua următoare, FIFA l-a suspendat pe viaţă şi l-a amendat cu un milion de franci elveţieni (1,08 milioane de dolari) după ce l-a găsit vinovat de hărţuire sexuală şi abuzuri asupra mai multor jucătoare, inclusiv minore.

Jean-Bart a contestat decizia din 2021 la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, care i-a admis apelul luna trecută, după ce a constatat "inconsecvenţe şi inexactităţi în declaraţiile victimelor şi martorilor" care au fost prezentate de FIFA.

Dar organismul mondial de fotbal a declarat luni: "FIFA este îngrijorată de faptul că această hotărâre conţine o serie de defecte procedurale şi de fond foarte grave, inclusiv faptul că juriul TAS nu a reuşit să evalueze dovezi cheie care au fost oferite de FIFA.

"Drept urmare, FIFA poate confirma că a depus un recurs împotriva hotărârii TAS în faţa Tribunalului Federal Elveţian, solicitând anularea acesteia şi retrimiterea la TAS."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fifa,
tas,
apel,
haiti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici