FIFA l-a absolvit pe Becali de acuzaţia de rasism în cazul Yesilova

Comitetul Etic al FIFA a trimis o informarea către FRF prin care precizează că "nu există suficiente dovezi care să ducă la luarea de măsuri împotriva domnului George Becali" privind acuzaţiile de rasism ale fostului preparator fizic Yuksel Yesilova, informează site-ul oficial al "roş-albaştrilor".

17 afișări
Imaginea articolului FIFA l-a absolvit pe Becali de acuzaţia de rasism în cazul Yesilova

Gigi Becali, finanţatorul FC Steaua

Comunicatul este adresat lui Adalbert Kassai, secretar general al FRF şi semnat de secretarul adjunct al Comitetului Etic FIFA, Paolo Lombardi: "Membrii Comitetului au declarat în unanimitate că lupta împotriva rasismului în fotbal este una dintre cele mai importante atribuţii ale FIFA şi că astfel de fapte vor fi pedepsite şi sancţionate dur în orice moment de către FIFA în general şi de către Comitetul Etic al FIFA, în particular. În ceea ce priveste cazul de faţă, după o analiză atentă şi meticuloasă a tuturor elementelor puse la dispoziţie, Comitetul a ajuns la concluzia că nu există suficiente dovezi care să ducă la luarea de măsuri împotriva domnului George Becali".

Preparatorul fizic Yuksel Yeşilova a fost demis de la Steaua în data de 13 decembrie 2008. Ulterior, el a susţinut că gruparea bucureşteană a renunţat la serviciile sale deoarece este musulman, iar acest caz a fost analizat de Comitetul Etic al FIFA. Finanţatorul Gigi Becali a declarat, la 15 ianuarie, că nu faptul că este musulman a reprezentat motivul renunţării la Yeşilova.

Citeşte şi:

Mircea Sandu: Gigi Becali sabotează Steaua

Ciubotă: Nici Becali şi nici Steaua nu riscă sancţiuni în cazul Yeşilova

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici