FIFA limitează la 3 la sută comisionul în cazul transferurilor de jucători

Comitetul executiv al FIFA a aprobat un nou regulament privind sistemul de reprezentare al jucătorilor, conform căruia comisionul intermediarilor în cazul transferurilor urmează să fie limitat la 3 la sută din venitul brut negociat pentru fotbalist sau din suma de transfer.

103 afișări
Imaginea articolului FIFA limitează la 3 la sută comisionul în cazul transferurilor de jucători

FIFA limitează la 3 la sută comisionul în cazul transferurilor de jucători

O prevedere strictă face referire la contractele jucătorilor minori, regulamentul "interzicând orice plăţi către intermediari" în cazul acestora, informează www.frf.ro.

Conform regulamentului, de la 1 aprilie 2015, contractele încheiate până atunci de către agenţii de jucători (conform regulamentului în vigoare, pe o perioadă de până la maximum 24 de luni) ar urma să devină nule, în locul lor urmând a fi introduse declaraţii ce vor trebui înregistrate pentru fiecare operaţiune în parte la federaţiile în cauză.

Pentru fiecare tranzacţie de jucător ar urma să existe un contract punctual, încheiat împreună cu un intermediar, care, de la 1 aprilie 2015, va putea fi persoană fizică, dar şi juridică şi care nu va mai avea nevoie de licenţă. S-ar renunţa astfel la examenul de licenţiere a agenţilor de jucători.

Regulamentul aprobat de Comitetul Executiv necesită şi validarea de către Congresul FIFA, programat la Sao Paulo, pe data de 11 iunie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici