FIFA: Mai mulţi oficiali trebuie să înapoieze ceasurile de lux primite de la confederaţia braziliană

Camera de Investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a decis ca mai mulţi ofiicali care au primit ceasuri de lux din partea confederaţiei braziliene la congresul din luna iunie al forului mondial să înapoieze cadourile respective până la 24 octombrie.

71 afișări
Imaginea articolului FIFA: Mai mulţi oficiali trebuie să înapoieze ceasurile de lux primite de la confederaţia braziliană

FIFA: Mai mulţi oficiali trebuie să înapoieze ceasurile de lux primite de la confederaţia braziliană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Confederaţia braziliană (CBF) a oferit la congresul FIFA câte un ceas marca Parmigiani, în valoare de 25.000 de franci elveţieni, celor 28 de membri ai Comitetului Executiv al forului internaţional, reprezentanţilor celor 32 de naţiuni participante la Cupa Mondială din Brazilia, precum şi reprezentanţilor celor zece federaţii din Conmebol.

Conform FIFA, Codul de Etică interzice cadourile cu o valoare mai mare decât "simbolică sau modică".

"CBF nu ar fi trebuit să ofere ceasurile şi cei care au primit pungile cu cadouri ar fi trebuit să verifice dacă obiectele din interior sunt corespunzătoare şi să înapoieze ceasurile sau să prezinte situaţia Camerei de Investigaţii", a menţionat FIFA.

Forul a precizat că oficialii care vor înapoia ceasurile nu vor face obiectul unor proceduri ale Camerei de Investigaţii.

Fifa.com menţionează că toate ceasurile înapoiate vor fi donate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici