FIFA menţine limita de vârstă impusă fotbaliştilor participanţi la JO la 23 de ani

FIFA a decis, joi, ca echipele naţionale de fotbal participante la viitoarea ediţie a Jocurilor Olimpice să fie formate, ca şi până acum, din jucători sub 23 de ani.

192 afișări
Imaginea articolului FIFA menţine limita de vârstă impusă fotbaliştilor participanţi la JO la 23 de ani

FIFA menţine limita de vârstă impusă fotbaliştilor participanţi la JO la 23 de ani (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

În cadrul Comitetului Executiv extraordinar al FIFA, desfăşurat la Robben Island, s-a discutat limitarea vârstei jucătorilor participanţi la JO la 21 de ani, însă această propunere nu a fost aprobată.

FIFA şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) s-au aflat în dezacord în problema limitei de vârstă impuse jucătorilor din echipele participante la Jocurile Olimpice, forul olimpic militând pentru menţinerea situaţiei actuale, respectiv echipe formate din jucători cu vârste sub 23 de ani, în timp ce FIFA a propus reducerea acestei limite de vârstă la 21 de ani.

Problema a fost analizată de un grup de lucru însărcinat să examineze viitorul fotbalului masculin la Jocurile Olimpice, care a înaintat un raport cu ocazia Comitetului Executiv din Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici