FIFA monitorizează evoluţia epidemiei de gripă porcină înaintea Cupei Confederaţiilor

FIFA a anunţat, miercuri, că monitorizează evoluţia epidemiei de gripă porcină, cu o lună şi jumătate înainte de debutul Cupei Confederaţiilor, competiţie ce va fi găzduită de Africa de Sud, informează AFP.

1 afișare

"Monitorizăm situaţia şi sperăm că totul va fi sub control înaintea sosirii celor şapte echipe în Africa de Sud pentru Cupa Confederaţiilor", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, în faţa asociaţiei corespondenţilor de presă străini de la Johannesburg.

"Competiţia va fi anulată numai dacă există sentimentul că trebuie anulată. Dacă nu există riscuri şi dacă vom avea toate garanţiile necesare, competiţia se va ţine", a precizat el.

Potrivit lui Valcke, fiecare dintre ţările participante are libertatea de a interzice echipei de a se deplasa la Cupa Confederaţiilor, organizată în Africa de Sud, între 14 şi 28 iunie, turneu ce reprezintă o repetiţie generală făcută cu un an înaintea desfăşurării Cupei Mondiale.

În 2003, FIFA a fost obligată să mute Cupa Mondială de fotbal feminin în SUA, din cauza epidemiei de pneumonie atipică SARS din China.

Gripa porcină, care ar fi provocat moartea a circa 160 de persoane în Mexic, continuă să se extindă, miercuri înregistrându-se primul mort în Statele Unite, şi primele cazuri suspecte în Germania, cărora li se adaugă noi cazuri în zona Pacificului, în Noua Zeelandă şi Australia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici