FIFA nu i-a acordat lui Drogba o derogare pentru ca acesta să poată semna cu un club european

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) l-a informat pe atacantul ivorian Didier Drogba, care dorea să fie împrumutat la un club european în faţa perioadei de transferuri, că nu îi va acorda o derogare.

194 afișări
Imaginea articolului FIFA nu i-a acordat lui Drogba o derogare pentru ca acesta să poată semna cu un club european

FIFA nu i-a acordat lui Drogba o derogare pentru ca acesta să poată semna cu un club european (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform articolului 6.1 al regulamentului FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor, "un fotbalist nu poate fi legitimat decât în cursul uneia din cele două perioade de legitimare anuale, fixate în acest scop de federaţia în cauză".

FIFA a menţionat că "în mod excepţional, un fotbalist profesionist al cărui contract a expirat înaintea finalului unei perioade de legitimare poate fi înregistrat în afara perioadei respective", ceea ce nu este cazul lui Drogba, al cărui contract cu Shanghai Shenhua este valabil până în 2015.

Ivorianul, care dorea să semneze cu un club european în aşteptarea reluării campionatului Chinei, pentru a rămâne în competiţie în vederea Cupei Africii pe Naţiuni 2013, va putea fi transferat doar la un club dintr-o ţară în care a început deja perioada de transferuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici