FIFA renunţă la experimentele electronice

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a anunţat, sâmbătă, că forul mondial abandonează tehnologia balonului cu cip electronic şi a camerelor amplasate pe linia porţilor şi că va experimenta folosirea a doi arbitri asistenţi suplimentari.

6 afișări
Imaginea articolului FIFA renunţă la experimentele electronice

FIFA renunţă la experimentele electronice (Imagine: Mediafax Foto)

"Este cea mai bună soluţie şi datorită ei fotbalul va continua să avanseze. Nu trebuie să denaturăm jocul. Trebuie ca arbitrii să fie în continuare cei care iau deciziile şi nu maşinile", a declarat Blatter, după cea de-a 122-a Adunare Generală a International Board, ce a avut loc la Gleneagles.

Joseph Blatter a explicat că s-a renunţat la experimentele electronice din cauza mai multor erori şi a faptului că acest sistem ar fi dificil de implementat. "Au fost mai multe erori în timpul experimentelor. Apoi, din punct de vedere tehnic şi logistic, este foarte complicat de pus la punct acest sistem. De asemenea, este foarte scump. În tenis este uşor de folosit acest sistem, pentru că mingile lovesc solul. Este mai greu la fotbal. Trebuie să păstrăm simplitatea fotbalului. Dacă sunt greşeli, nu este grav", a precizat preşedintele FIFA, făcând referire la baloanele cu cip folosite în timpul competiţiilor de juniori şi la Campionatul Mondial al cluburilor, ce a avut loc în Japonia, la sfârşitul anului 2007.

În ultimii trei ani, FIFA a experimentat folosirea unui balon cu cip, pentru a se stabili dacă mingea a depăşit linia porţii, şi folosirea camerelor pe linia porţii pentru a-i ajuta pe arbitri să aprecieze mai bine faulturile comise în suprafaţa de pedeapsă.

FIFA preferă însă să se concentreze pe proiectul agreat de preşedintele UEFA, Michel Platini, constând în folosirea a cinci arbitri la un meci: centralul, tuşierii şi doi arbitri asistenţi suplimentari, care să stea în spatele fiecărei porţi pentru a semnala toate neregulile din careuri. Forul mondial nu a anunţat însă când va începe experimentarea acestui proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici