FIFA respinge criticile presei germane privind arbitrajul permisiv de la CM

FIFA a apreciat, luni, drept "inacceptabile" acuzaţiile presei germane privind un eventual "plan ascuns" pentru ca arbitrii să nu sancţioneze prea mult faulturile în vederea unui spectacol mai bun, dar în detrimentul sănătăţii jucătorilor.

94 afișări
Imaginea articolului FIFA respinge criticile presei germane privind arbitrajul permisiv de la CM

FIFA respinge criticile presei germane privind arbitrajul permisiv de la CM (Imagine: Shutterstock)

"Există acuzaţii în presa germană, conform cărora FIFA a pus la punct un plan ascuns prin care incită arbitrii să nu dea prea multe cartonaşe galbene sau roşii pentru a favoriza spectacolul în detrimentul jucătorilor, precum în cazul lui Neymar, care a fost accidentat: este inacceptabil. Luni se va lua o decizie privind deschiderea unei eventuale proceduri disciplinare în cazul columbianului Zuniga, care l-a accidentat pe Neymar, iar noi vom fi criticaţi indiferent ce se va întâmpla, dar asta este situaţia. Însă a spune că este un plan pentru a nu sancţiona jocul dur şi a risca accidentările, este inacceptabil", a declarat Walter de Gregorio, director de comunicare al FIFA.

Neymar nu va mai evolua la Cupa Mondială după ce şi-a fracurat o vertebră la meciul cu naţionala Columbiei, el fiind accidentat de Juan Zuniga. Jucătorul columbian nu a primit cartonaşul galben pentru acest fault.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici