FIFA solicită FC Timişoara să achite datoria către Slovan Liberec din transferul lui Brezinsky

Comisia pentru Statutul Jucătorilor din cadrul FIFA a solicitat grupării FC Timişoara să achite datoria către clubul ceh Slovan Liberec, reprezentând o restanţă de plată din transferul fundaşului Milos Brezinsky din anul 2008, informează, vineri, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

74 afișări
Imaginea articolului FIFA solicită FC Timişoara să achite datoria către Slovan Liberec din transferul lui Brezinsky

Fundaşul Milos Brezinsky (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Conform unor surse din cadrul clubului bănăţean, conducerea FC Timişoara are de plată 1.050.000 de euro către gruparea cehă plus 100.000 de euro penalităţi.

FC Timişoara a pierdut litigiul cu Slovan Liberec în ceea ce priveşte această restanţă atât în faţa Judecătorului Unic al Comisiei FIFA pentru Statutul Jucătorilor în 11 august 2010, cât şi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne la 9 septembrie 2011.

Într-o scrisoare trimisă de comisia din cadrul FIFA Federaţiei Române de Fotbal se menţionează faptul că FC Timişoara trebuie să achite şi 10.000 de franci elveţieni reprezentând costuri procedurale în urma procesului.

"Vă atragem cu amabilitate atenţia asupra faptului că SC Fotbal Club Timişoara nu şi-a îndeplinit obligaţiile, conform celor stabilite în decizia pronunţată de Judecătorul Unic al Comisiei FIFA pentru Statutul Jucătorilor la data de 11 august 2010, ca şi de decizia arbitrală pronunţată de TAS pe 9 septembrie 2011. Luând în consideraţie cele de mai sus, vă informăm respectuos că SC Fotbal Club Timişoara trebuie să plătească imediat costurile procedurale, în valoare de 10.000 CHF, în contul bancar stipulat la punctul 7 al paragrafului III al deciziei FIFA relevante, ca şi suma datorată FC Slovan Liberec. În acest sens, rugăm respectuos SC Fotbal Club Timişoara să ne transmită copii ale ordinelor de plată menţionate mai sus până pe 28 octombrie 2011", se arată în scrisoarea publicată de FRF pe site-ul oficial.

Potrivit site-ului FRF, în cazul în care FC Timişoara nu face dovada plăţii datoriei, Comisia pentru Statutul Jucătorilor a FIFA va sesiza Comisia de Disciplină din cadrul FIFA.

"Mai mult, vă rugăm să fiţi informaţi că procedura de executare poate fi iniţiată doar în cazul în care creditorul informează debitorul cu privire la detaliile bancare unde urmează să fie efectuată plata. În consecinţă, FC Slovan Liberec este respectuos rugat să ne comunice dovezile cu privire la îndeplinerea cerinţelor mai sus menţionate în intervalul de timp menţionat mai sus. După primirea documentaţiei solicitate din partea FC Slovan Liberec şi în cazul în care SC Fotbal Club Timişoara nu va furniza dovada plăţii în intervalul de timp menţionat, vom înainta dosarul în integralitatea sa Comisiei de Disciplină a FIFA", se mai arată în scrisoarea semnată de Marco Leal în numele Comisiei pentru Statutul Jucătorilor.

FC Timişoara l-a transferat în anul 2008 pe fundaşul Milos Brezinsky de la gruparea cehă Slovan Liberec. Brezinsky a evoluat la formaţia bănăţeană până în 2010 când şi-a reziliat de comun acord contractul. În momentul de faţă, fundaşul se află sub contract cu gruparea Viktoria Plzen, dar joacă sub formă de împrumut la Ceske Budejovice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici