FIFA suspendă Federaţia de Fotbal din India pentru ingerinţe externe

FIFA a suspendat Federaţia Indiană de Fotbal (AIFF) ca urmare a "influenţei nejustificate din partea unor terţe părţi", ceea ce constituie o încălcare a Statutului FIFA. Suspendarea înseamnă că Cupa Mondială feminină U17 FIFA din India nu va avea loc aşa cum a fost planificat.

179 afișări
Imaginea articolului FIFA suspendă Federaţia de Fotbal din India pentru ingerinţe externe

Indian Football Team, Facebook

Turneul era programat să aibă loc între 11 şi 30 octombrie, în cursul acestui an.

Organismul mondial de conducere „evaluează următorii paşi în ceea ce priveşte turneul", dar susţine că este în contact permanent cu Ministerul Indian al Tineretului şi Sportului din India şi speră într-un rezultat pozitiv.

„Suspendarea va fi ridicată după ce ordinul de înfiinţare a unui comitet de administratori care să preia atribuţiile Comitetului Executiv al AIFF va fi abrogat şi administraţia AIFF va recăpăta controlul deplin asupra afacerilor zilnice ale AIFF", se arată într-o declaraţie a FIFA.

La 18 mai, Curtea Supremă indiană l-a destituit pe Praful Patel din funcţia de preşedinte al AIFF pentru că nu a organizat alegerile care trebuiau să aibă loc în decembrie 2020 şi a numit un Comitet de administratori (CoA) format din trei membri pentru a gestiona afacerile AIFF.

Acest lucru a fost văzut ca o ingerinţă externă din partea FIFA, ceea ce este împotriva statutului său, şi a dus în cele din urmă la suspendare.

Curtea Supremă a ordonat Comitetului Executiv al AIFF să organizeze rapid alegerile în conformitate cu un calendar propus de CoA.

Alegerile urmează să aibă loc la 28 august.

Este pentru prima dată când AIFF a fost interzis de FIFA în istoria sa de 85 de ani.

Reprezentanţii guvernului central al Indiei au cerut ca suspendarea să fie adusă în faţa instanţei cât mai curând posibil.

Fostul căpitan al echipei naţionale, Bhaichung Bhutia, a văzut suspendarea ca pe o oportunitate pentru organism de a-şi organiza afacerile.

„Este foarte neplăcut că FIFA a interzis fotbalul indian şi, în acelaşi timp, consider că este o decizie foarte dură", a declarat Bhutia, după cum a relatat The Hindustan Times.

„Dar, în acelaşi timp, simt că este o mare oportunitate pentru noi de a ne aranja sistemul.

Este foarte important ca toate părţile interesate - federaţia, asociaţiile de stat - să se unească şi să pună la punct sistemul şi toată lumea să lucreze pentru îmbunătăţirea fotbalului indian."

Asociaţia Olimpică Indiană se confruntă, de asemenea, cu o suspendare după ce a primit o scrisoare de avertizare din partea Comitetului Olimpic Internaţional în care i se cere să organizeze alegeri prezidenţiale în următoarele săptămâni.

Anil Khanna ocupă în prezent funcţia de preşedinte interimar după ce Narinder Batra a demisionat din „motive personale".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici