FIFA va iniţia o anchetă împotriva lui Thierry Henry

Comisia de disciplină a FIFA va iniţia o anchetă în ceea ce-l priveşte pe atacantul francez Thierry Henry, care a comis henţ la faza golului Franţei în meciul de baraj cu Irlanda pentru calificarea la CM, a anunţat, miercuri, preşedintele forului internaţional, Joseph Blatter, citat de AFP.

31 afișări
Imaginea articolului FIFA va iniţia o anchetă împotriva lui Thierry Henry

FIFA va iniţia o anchetă împotriva lui Thierry Henry (Imagine: Mediafax Foto)

Naţionala Irlandei a ratat calificarea la CM de fotbal, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, după prelungiri, meciul retur de baraj disputat cu reprezentativa Franţei. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. În meciul tur de baraj, Franţa a învins cu scorul de 1-0.

După meci, Thierry Henry a fost criticat de presa internaţională pentru gestul său, fiind considerat un trişor, la fel ca şi arbitrul întâlnirii, care nu a sancţionat acest gest.

"Am discutat la telefon cu Thierry Henry, ca între oameni de sport, şi el este conştient de ceea ce a făcut. Mi-a spus că se simte singur, abandonat, el a fost cel care mi-a cerut să discutăm. I-am spus că îi înţeleg poziţia, chiar eu am fost un jucător cu numărul 9, şi eu m-am folosit de mână pentru a împinge alţi jucători, dar nu pentru a marca. Nu am discutat despre cine este vinovat, a fost o conversaţie între sportivi. Nu am spus că va fi pedepsit, am spus că va face obiectul unei anchete a Comisiei de disciplină, care este o instanţă independentă", a declarat Blatter.

Pe de altă parte, FIFA a respins cererea Federaţiei de Fotbal din Irlanda de a accepta echipa naţională ca cea de-a 33-a participantă la Cupa Mondială din 2010.

Blatter a dorit să-şi ceară scuze pentru că a provocat amuzamentul asistenţei la o convenţie comercială organizată la Johannesburg, dezvăluind că Irlanda a solicitat să fie admisă ca cea de-a 33-a participantă la CM din 2010.

"Oamenii au privit-o ca pe o glumă, dar nu aceasta a fost intenţia mea", a menţionat preşedintele FIFA.

În cadrul Comitetului Executiv al FIFA, desfăşurat, miercuri, la Cape Town, Joseph Blatter a adus în discuţie problema arbitrajului, întrebându-se dacă nu ar fi necesar un sprijin uman sau tehnologic în acest sens. Blatter a cerut ca toate comitetele FIFA să analizeze această problemă.

Preşedintele FIFA a menţionat, de asemenea, că experienţa cu cinci arbitri testată de UEFA la meciurile din Liga Europa va fi continuată şi anul viitor, când se va aplica acest sistem pentru toate fazele competiţiei până în finală.

Blatter a precizat, miercuri, că la Cupa Mondială din Africa de Sud vor exista doar câte trei arbitri (un central şi doi asistenţi) la fiecare meci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici