FIFA va reconstrui stadionul din Gaza

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a anunţat, marţi, că forul fotbalistic internaţional va reconstrui stadionul din Gaza, distrus parţial de bombardamentele aviaţiei israeliene în urmă cu câteva zile.

112 afișări
Imaginea articolului FIFA va reconstrui stadionul din Gaza

FIFA va reconstrui stadionul din Gaza

"Noi credem că refacerea infrastructurii fotbalistice distruse face parte din prerogativele noastre. Fotbalul îi uneşte pe oameni şi noi sprijinim orice reconstrucţie necesară unei infrastructuri distruse de o catastrofă", a declarat Valcke.

Aviaţia israeliană a bombardat Stadionul Palestina, una dintre arenele pe care evoluează naţionala palestiniană, cu o capacitate de 10.000 de locuri, provocând pagube estimate la un milion de euro.

"Stadionul era folosit pentru a lansa rachete asupra oraşelor Iersalim şi Tel-Aviv", a declarat, marţi, pentru AFP, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, pentru a justifica atacul aerian.

Bombele israeliene au cauzat importante distrugeri tribunelor şi unui imobil din apropiere, provocând patru cratere pe suprafaţa de joc a stadionului.

FIFA susţine proiectele de dezvoltare a fotbalului în Fâşia Gaza şi în Cisiordania, dar şi în Israel. Stadionul din Gaza a mai fost reconstruit o dată cu sprijinul forului fotbalistic internaţional, după un bombardament care a avut loc în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici