FIFA vrea să îmbunătăţească tehnologia pe linia porţii

FIFA vrea să îmbunătăţească tehnologia pe linia porţii, mai ales în ceea ce priveşte prezentarea fazelor pe ecranele de la stadioane, pentru public, a anunţat ofiţerul de presă al forului mondial, Delia Fischer, informează cotidianul The Independent.

87 afișări
Imaginea articolului FIFA vrea să îmbunătăţească tehnologia pe linia porţii

FIFA vrea să îmbunătăţească tehnologia pe linia porţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Muncim pentru a face totul mai clar şi vom modifica regulile generale, astfel încât să se vadă doar golul. Nu a fost o greşeală, dar vom modifica regulile generale, pentru a fi totul mai clar pentru spectatori şi telespectatori. Situaţia de duminică a fost unică, deoarece mingea a lovit partea interioară a barei şi a ieşit din poartă, după care l-a lovit pe portar şi s-a rostogolit pe linia porţii", a spus Fischer.

Echipa Franţei a învins, duminică, la Porto Alegre, cu scorul de 3-0 (1-0), selecţionata Hondurasului, în grupa E de la Cupa Mondială, în care francezii au avut superioritate numerică mai mult de o repriză şi în care s-a validat un gol pentru prima oară în istorie datorită tehnologiei Goal-Control. Golurile au fost marcate de Benzema '45 (penalti), '72 şi Valladares '48 (autogol).

Al doilea gol al Franţei a fost înscris în proprie poartă de portarul Hondurasului, Valladares, după ce balonul a lovit bara. La o primă reluare a fazei, prezentată pe ecranul de la stadion, s-a văzut că mingea nu a pătruns în poartă, lovind bara, iar mesajul afişat a fost: "no goal". Câteva secunde mai târziu, o altă imagine a arătat că portarul a împins mingea dincolo de linie, iar mesajul pentru public a fost: "goal".

Diferenţa dintre cele două secvenţe a provocat un moment de confuzie pe stadion, în special pentru "un public care, contrar Angliei, care foloseşte un sistem asemănător, nu este familiarizat cu tehnologia pe linia porţii", a menţionat Fischer.

FIFA vrea ca fazele prezentate cu încetinitorul să fie mai clare, în coordonare cu televiziunile şi cu firma ce se ocupă cu tehnologia pe linia porţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici