Figo: Semifinala Real Madrid - FC Barcelona va intra în istoria fotbalului

Fostul fotbalist al echipelor FC Barcelona şi Real Madrid, Luis Figo, a declarat, pentru site-ul uefa.com, că duelul dintre cele două formaţii, din semifinalele Ligii Campionilor, va intra în istoria fotbalului.

61 afișări
Imaginea articolului Figo: Semifinala Real Madrid - FC Barcelona va intra în istoria fotbalului

Figo: Semifinala Real Madrid - FC Barcelona va intra în istoria fotbalului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ambele echipe ajung în semifinale foarte bine pregătite. În opinia mea, sunt cele mai bune două echipe din lume în acest moment. Această semifinală de Liga Campionilor va intra în istoria fotbalului. Sunt meciuri de care îţi aminteşti mereu. Între aceste două echipe există o mare rivalitate, pe teme fotbalistice şi sociale. De aceea este atâta rivalitate. Dar important este să semnalăm că acesta este doar un meci de fotbal şi oamenii aşa trebuie să-l perceapă. Echipa mai puternică în acea zi este echipa care va câştiga", a declarat Figo, în prezent ambasador al grupării Inter Milano.

Figo este un admirator al jocului echipei FC Barcelona: "Cred că FC Barcelona joacă cel mai bun fotbal în acest moment. Are o filozofie bine definită şi jucătorii care au aptitudini incredibile, ştiu să joace fotbal. Fotbalul este ciclic. Când am fost la Real Madrid am avut un an în care am câştigat totul. Acum Barcelona face la fel. Depinde de generaţii. Acum echipa catalană are jucători ce evoluează absolut fantastic împreună şi ştiu cum să se adapteze sistemului", a afirmat Figo.

Figo a mai spus că José Mourinho, în prezent la Real Madrid, dar în sezonul trecut la Inter Milano, este un antrenor "plin de succes". "Cred că prezenţa lui va ajuta Realul. Mourinho a reuşit să obţină victorii jucând în mod hotărât aşa cum cred că va fi şi în continuare", a adăugat Figo.

Real Madrid - FC Barcelona, contând pentru semifinalele Ligii Campionilor, are loc miercuri, manşa tur, şi la 3 mai, returul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici