Finala Campionatului Mondial de fotbal 2026 va avea loc la New York

Finala Campionatului Mondial de fotbal 2026 va avea loc la New York, New Jersey, iar Mexico City va găzdui meciul de deschidere, a anunţat FIFA, potrivit frf.ro.

119 afișări
Imaginea articolului Finala Campionatului Mondial de fotbal 2026 va avea loc la New York

Stadionul pe care se va disputa finala Campionatului Mondial de fotbal 2026, în New York/Sursa foto: FRF

Astfel, finala CM se va disputa la New York, New Jersey, duminică, 19 iulie 2026, iar meciul de deschidere, în care va evolua echipa naţională a Mexicului, este programat să se joace pe „Estadio Azteca”, în Mexico City, joi, 11 iunie 2026.

La fel ca şi Mexic, echipele naţionale ale Canadei şi ale Statelor Unite vor disputa cele trei meciuri din faza grupelor pe teren propriu. Canada va intra în competiţie la Toronto, vineri, 12 iunie 2026, în timp ce Statele Unite vor debuta în aceeaşi zi, la Los Angeles.

„Cea mai incluzivă şi de impact Cupă Mondială nu mai este un vis, ci o realitate care se va contura sub forma a 104 meciuri pe 16 stadioane de ultimă generaţie din Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii. De la meciul de deschidere de pe emblematicul Estadio Azteca până la finala spectaculoasă din New York, New Jersey, jucătorii şi fanii au fost în centrul planificării noastre extinse pentru acest turneu inovativ. Aş dori să mulţumesc celor trei ţări gazdă şi celor 16 oraşe gazdă pentru angajamentul neclintit de a organiza o Cupă Mondială FIFA care nu numai că va stabili noi recorduri, ci şi va lăsa o moştenire de neşters”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino, citat de frf.ro.

Programul inovator al turneului va servi pentru a minimiza călătoriile atât pentru echipe, cât şi pentru fani, în timp ce numărul de zile de odihnă dintre partide va fi maximizat.

„După ce a fost elaborat în consultare cu părţile interesate cheie, inclusiv antrenorii echipei naţionale şi directorii tehnici, programul va creşte, de asemenea, perspectiva ca meciurile să fie jucate în cele mai bune condiţii posibile şi va asigura că suporterii au un timp de călătorie mai scurt. Meciurile şi orele de start vor fi confirmate în urma tragerii la sorţi pentru Cupa Mondială, care se preconizează a avea loc la finalul anului 2025”, transmite site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici