Finala Copa America. Messi are din nou şansa să câştige primul trofeu major cu naţionala Argentinei

Chiar dacă a câştigat 35 de trofee cu Barça, Leo Messi nu a câştigat niciodată un trofeu internaţional pentru Argentina. Acest lucru s-ar putea schimba duminică, alb-albaştrii fiind calificaţi în finala Copa America, unde vor înfrunta Brazilia.

899 afișări
Imaginea articolului Finala Copa America. Messi are din nou şansa să câştige primul trofeu major cu naţionala Argentinei

Finala Copa America. Messi are din nou şansa să câştige primul trofeu major cu naţionala Argentinei

Lionel Messi a jucat un rol fundamental în campania de calificare a Argentinei în finala Copa America, ce se joacă în noaptea de sâmbătă spre duminică, în compania ţării gazdă Brazilia, cu viitorul coechipier Emerson Royal printre posibilii săi adversari. Aceasta va fi a patra finală a lui Messi la un turneu major în tricoul naţionalei, dar până acum nu a reuşit să câştige niciodată vreun trofeu.

Argentina nu a mai fost încoronată campioană sud-americană de la cele două titluiri consecutive din 1991 şi 1993, dar cu Messi conducând ostilităţile din teren şi cu tizul său, Lionel Scaloni, reglând mecanismele fine de pe margine, planul este de a pune capăt acestor ani suferinţă, duminică, la Rio.

Messi a jucat un fotbal remarcabil în cele patru jocuri din grupă şi în cele două meciuri eliminatorii, pe care Argentina le-a disputat în drumul spre finală.

El a marcat spectaculos dintr-o lovitură liberă împotriva celor din Chile şi a contribuit la 9 din cele 13 goluri reuşite de Argentina, marcând 4 şi pasând decisiv la 5 dintre ele, conducând clasamentul turneului la ambele categorii (golgheter şi assisturi).

De asemenea, el conduce clasamentele de la Copa America la driblinguri, pase în ultima treime şi şanse de gol create. Desigur, toate acestea nu a trecut neobservat, el fiind numit jucătorul meciului de nu mai puţin de patru ori.

Dacă va înscrie în finală, Messi va egala recordul sud-american al lui Pelé, cu 77 de goluri internaţionale, după ce a stabilit deja un nou record de selecţii pentru Argentina, depăşindu-l la acesst turneu pe Javier Mascherano, care avea 147 de apariţii la naţională.

Anii de frustrare acumulaţi de Messi la Copa America au început în 2007, când Brazilia a fost mult mai bună în finală, câştigând cu 3-0 la Caracas.

În 2011, Argentina a fost eliminată în sferturile de finală, dar în următoarele două ediţii, 2015 şi 2016, au ajuns în finalele pe care le-au pierdut în de fiecare dată în faţa statului Chile.

Argentina a pierdut ultima dată în faţa Braziliei în semifinalele celei mai recente Copa America, în 2019, câştigând în acelaşi an un amical, cu 1-0., chiar cu golul lui Messi.

Câştigător cu Argentina a Cupei Mondială U20 şi a Jocurilor Olimpice, Messi încearcă de data aceasta să câştige primul său trofeu internaţional de seniori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici