FINALA Cupei Mondiale 2018 | Franţa este noua CAMPIOANĂ mondială la fotbal!/ "E ceva miraculos. Fotbaliştii mei au câştigat!" Reacţia de bucurie a selecţionerului Franţei

Franţa este noua campioană mondială la fotbal. Echipa antrenată de Didier Deschamps a învins, în finala Cupei Mondiale 2018, selecţionata Croaţiei cu scorul de 4-2, duminică, pe Stadionul Lujniki din Moscova.

15276 afișări
Imaginea articolului FINALA Cupei Mondiale 2018 | Franţa este noua CAMPIOANĂ mondială la fotbal!/ "E ceva miraculos. Fotbaliştii mei au câştigat!" Reacţia de bucurie a selecţionerului Franţei

FINALA Cupei Mondiale 2018 | Franţa este noua CAMPIOANĂ mondială la fotbal! / Decizie surprinzătoarea a FIFA în privinţa celui mai bun jucător de la turneul final

 

Franţa - Croaţia 4-2 (Mandzukic 18 a.g, Griezmann 38 pen, Pogba 59, Mbappe 66 / Perisic 29, Mandzukic 69)

UPDATE Premiile Campionatului Mondial din Rusia. Decizie surprinzătoarea a FIFA în privinţa celui mai bun jucător de la turneul final

Luka Modric, cu un ochi plânge, iar cu celălalt râde. Nu a reuşit să ridice alături de croaţi Cupa Mondială, însă, sub ochii a 90.000 de spectatori prezenţi pe stadionul Lujniki din Moscova, a fost desemnat "Cel mai bun jucător al turneului".

Campionul mondial, Kylian Mbappe, a primit şi el un premiu care îl va apropia şi mai mult de câştigarea Balonului de Aur. Atacantul de 19 ani a fost desemnat "Cel mai bun tânăr jucător" al Mondialului din Rusia.

Sâmbătă, 14 iulie, goalkeeper-ul naţionalei Belgiei, Thibaut Courtois, a fost numit "Cel mai bun portar" al turneului final, 2018. Harry Kane a primit titlul de golgheter al Mondialului după ce a marcat şase goluri în Rusia.

UPDATE Didier Deschamps: E ceva miraculos. Fotbaliştii mei au câştigat Cupa Mondială! Sunt super fericit!

Emoţionat peste măsură, selecţionerul Franţei a declarat, imediat după victoria cu naţionala Croaţiei, 4-2, că trofeul mondial a fost câştigat de jucătorii săi şi că ei sunt cei care au contat pe teren.

"E ceva miraculos. Am o generaţie în care am un campion mondial la 19 ani. N-am făcut un meci extraordinar azi, dar, chiar şi aşa, am reuşit să înscriem mult. Sunt super, super fericit. N-a fost mereu simplu, dar şi în momentele grele am continuat să muncim", au fost primele cuvinte ale lui Didier Deschams după victoria mondială, care şi-a lăudat jucătorii: "Acum nu mă gândesc la mine, sunt foarte, foarte mândru că ne-am atins acest obiectiv. Ne-a durut că nu am reuşit să ieşim Campioni Europeni acum doi ani, însă cred că acel rezultat ne-a ajutat. Meciul a fost al fotbaliştilor mei, ei au câştigat Campionatul Mondial. Am petrecut 55 de zile împreună".

La final, Deschamps le-a transmis un mesaj suporterilor francezi: "Suntem mândri că suntem francezi şi poate ne întâlnim mâine (n.r.: luni, 16 iulie), poate nu toţi! Să trăiască Republica!"

 

 


Franţa a câştigat Cupa Mondială fără să piardă vreun meci la turneul final disputat în Rusia. Echipa lui Deschamps a învins cu 4-2 Croaţia şi s-a încoronat “Regina Lumii”.

Primele 10 minute ale finalei au fost de tatonare, niciuna dintre echipe nu a riscat prea mult. Lupta s-a dat la mijlocul terenului, acolo unde ambele echipe au jucători puternici. Prima mare ocazie a partidă a venit în minutul 15. Perisic a scăpat pe contraatac, în banda stângă, a centrat în mijlocul careului, dar Umtiti a respins din faţa lui Mandzukic.

Patru minute după, Mandzukic a marcat primul gol al finalei, dar în poarta greşită. Griezmann a bătut o lovitură liberă, iar croatul şi-a băgat mingea în propria poartă.

Balanţa s-a echilibrat în minutul 29, când Croaţia a restabilit egalitatea prin reuşita lui Perisic.

În minutul 34, cornerul dictat pentru Franţa a schimbat destinul partidei. A bătut Griezmann şi Matuidi a reluat pe spate şi mingea l-a lovit pe Perisic şi s-a dus într-un nou corner. Francezii au protestat şi arbitrul Nestor Pitana a consultat VAR, iar apoi a dictat penalty pentru henţ, în favoarea Franţei.

Griezmann a marcat fără probleme de la punctul cu var şi a dus scorul la 2-1 pentru Franţa.

Franţa a început repriza a doua în forţă. Pavard a lansat bine o minge pentru Giroud, atacantul lui Chelsea, care i-a aşezat perfect mingea lui Griezmann şi acesta a tras, dar şutul a fost moale şi Subasic a respins. Rebic a răspuns imediat, cu un şut puternic din prima, din marginea careului, dar Lloris a respins cu un reflex foarte bun.

Minutul 52 a venit cu prima acţiune importantă a lui Mbappe. Atacantul lui PSG a trecut în viteză pe lângă Vida, Subasic a intervenit şi a blocat.

În decursul a 10 minute s-au marcat 3 goluri.

Mbappe a pornit o nouă acţiune, care l-a avut însă protagonist pe coechipierul său, Paul Pogba. A înscris cu stângul de la marginea careului, iar tabela arăta 3-1 pentru Franţa. Şase minute mai târziu, Mbappe a marcat şi el în poarta lui Subasic cu un şut fantastic din afara careului.

În minutul 69, croaţii au dus scorul la 4-2. Mandzukic a redus diferenţa după ce a profitat de o gafă a lui Lloris.

Finala Mondialului s-a încheiat cu o ratare incredibilă a lui Paul Pogba. Mbappe i-a trimis o minge în mijlocul careului, unde era singur, dar mijlocaşul lui Manchester United a ratat lejer faza şi a dat pe lângă minge, ratând ocazia de a face dubla.

Fluierul final s-a auzit pe stadionul Lujniki, sub privirile a 90.000 de oameni, iar Franţa a devenit noua campioană mondială.


CITEŞTE LIVE BLOG CM 2018 "Aurul" e la Moscova 

Will Smith, Nicky Jam şi Era Istrefi au cântat în ceremonia de deschidere a finalei Campionatului Mondial!


A 21-a ediţie a Campionatului Mondial a ajuns la sfârşit. Finala mare, Franţa - Croaţia, are loc după un drum lung străbătut de ambele echipe.

Croaţia a stat mai mult timp pe teren pentru a-şi obţine locul în finală, după ce a jucat trei meciuri cu prelungiri şi penalty-uri. Danemarca, Rusia şi Anglia sunt naţionalele eliminate de formaţia lui Zlatko Dalic după prelungiri şi lovituri de departajare.

Franţa şi-a croit drumul spre ultimul act mai uşor, după ieşirea din grupe. Argentina, Uruguay şi Belgia sunt echipele învinse în fazele eliminatorii de "Cocoşii" lui Didier Deschamps, cu un joc pragmatic, închis, la rezultat, imediat după deschiderea scorului. Franţa a câştigat grupa C, cu 7 puncte, din care au mai făcut parte Danemarca, Peru şi Australia.

A doua finalistă, Croaţia, a câştigat grupa D cu maximum de puncte, cu victorii în faţa Argentinei, Nigeriei şi Islandei.

"Cocoşii" sunt în finala mondială după 12 ani. În 1998, Franţa câştiga Cupa Mondială chiar pe teren propriu, după o finală în care a învins Brazilia cu 3-0. În semifinale, francezii o eliminau chiar pe Croaţia, la ultimul rezultat mare din istoria naţionalei.

Croaţii sunt pentru prima dată într-o finală de Campionat Mondial.

"Acum nu mai există presiune, iar eu nu voi adăuga presiune înainte de o astfel de întâlnire. Este, pur şi simplu, cel mai important moment din viaţa fiecăruia dintre noi. Suntem gata să acceptăm înfrângerea cu demnitate dacă aşa va fi, dar vom reprezenta ţara noastră în modul cel mai demn. Dacă nu vom câştiga, vom felicita adversarul. Dacă vom câştiga, atunci vom fi cei mai mândri. Suntem aici să ne bucurăm", a declarat Zlatko Dalic, selecţionerul Croaţiei.

"E o onoare să jucăm un asemenea meci. Nu e nimic mai frumos decât să joci o finală de Mondial. Suntem pregătiţi, am făcut totul cât am putut de bine. Trebuie să rămânem calmi, trebuie să avem încredere şi să ne concentrăm. Croaţia are fotbalişti cu experienţă, joacă împreună de mult timp. Nu suntem euforici, suntem cu toţii satisfăcuţi că am ajuns aici, dar nu s-a terminat. E cel mai important joc al anului pentru noi!", a trasmis şi Didier Deschamps, antrenorul Franţei.

Duelul din finală are o însemnătate specială pentru doi dintre fotbalişti. Kylian Mbappe şi Luka Modric. Dacă Franţa câştigă, atunci atacantul lui PSG devine favorit să "spargă" dominaţia lui Messi şi Ronaldo, care durează de 10 ani, şi să câştige Balonul de Aur. La fel şi în cazul mijlocaşului de la Real. În cazul în care Croaţia câştigă Mondialul, Modric devine favorit la distincţia oferită de France Football.

Argentinianul Nestor Pitana va conduce la centru marea finală de pe Lujniki, din Moscova. Arbitrul în vârstă de 43 de ani a condus şi partida de deschidere a Mondialului, Rusia - Arabia Saudită. La cele două tuşe vor fi compatrioţii Hernan Maidana şi Juan Pablo Belatti, în timp ce al patrulea arbitru va fi olandezul Bjorn Kuipers. Asistent de rezervă a fost desemnat un alt olandez, Erwin Zeinstra. Nestor Pitana i-a mai arbitrat pe francezi la competiţia din Rusia, cu ocazia meciului din sferturile de finală împotriva Uruguayului, câştigat de "Les Bleus" cu 2-0. De asemenea, el s-a mai aflat la centru la meciurile Suedia - Mexic (3-0), din faza grupelor, şi Croaţia - Danemarca (3-2 după loviturile de departajare), din optimile de finală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici