Finala EURO 2012 se joacă la Kiev

Comitetul Executiv al UEFA a acceptat, vineri, oraşele ucrainene Kiev, Doneţk, Harkov şi Lvov pentru găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2012, competiţie organizată în comun de Ucraina şi Polonia şi a cărei finală va avea loc la Kiev, la 1 iulie 2012.

171 afișări
Imaginea articolului Finala EURO 2012 se joacă la Kiev

Finala EURO 2012 se joacă la Kiev (Imagine: Marius Cristescu/Mediafax Foto)

"În urmă cu aproape trei ani, am încredinţat organizarea Campionatului European Poloniei şi Ucrainei. Nu a fost un capriciu, ci o strategie pentru a duce principalul nostru turneu în estul Europei. Ştiam că va fi o misiune dificilă, că va fi nevoie de investiţii în infrastructură, stadioane, transporturi şi hoteluri. Polonia şi Ucraina au reuşit acest lucru în ciuda crizei economice mondiale, care a afectat mult aceste două ţări. Astăzi, datorită eforturilor imense şi sacrificiilor făcute, putem să dăm undă verde unui turneu simetric, cu patru oraşe din Polonia (n.r. - Varşovia, Wroclaw, Poznan, Gdansk) şi patru oraşe din Ucraina, finala urmând să aibă loc la Kiev. Raportul administraţiei UEFA a fost liniştitor", a declarat preşedintele UEFA, Michel Platini.

Premierul ucrainean Iulia Timoşenko s-a declarat încântată de decizia UEFA de a accepta cele patru oraşe din Ucraina pentru găzduirea meciurilor de la Euro-2012.

"Vreau să felicit întreaga Ucraină, patru oraşe ucrainene au fost reţinute pentru Euro-2012. Kiev a fost ales ca oraşul care va găzdui finala competiţiei", a spus Timoşenko, citată de agenţia RIA Novosti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici