Finala EURO 2020: Italia – Anglia – Declaraţii şi opinii din cele două tabere, înainte de meci

Finala Campionatului European de Fotbal EURO 2020 este evenimentul sportiv central al Europei. Confruntarea dintre Italia şi Anglia e comentată şi prefaţată de experţi, jurnalişti, novici şi chibiţi. Site-ul UEFA.com a publicat opiniile jurnaliştilor şi declaraţii din cele două tabere.

775 afișări
Imaginea articolului Finala EURO 2020: Italia – Anglia – Declaraţii şi opinii din cele două tabere, înainte de meci

Finala EURO 2020: Italia – Anglia – Declaraţii şi opinii din cele două tabere, înainte de meci/ Sursa foto: Hepta

Paolo Menicucci, reporter sportiv italian: „Poate că prestaţia Italiei din semifinala cu Spania nu a reprezentat cea mai bună performanţă, dar există un aspect care m-a impresionat cu adevărat. Azzurri par să joace fără niciun fel de presiune. Chiar şi când jocul a ajuns la penalty-uri, au existat o mulţime de zâmbete şi râsete, lucru pe care suntem obişnuiţi să-l vedem în timp ce îi urmărim la antrenamentele de la Coverciano.

Probabil că ştiu că au realizat deja ceva special prin recâştigarea adulaţiei din partea unei întregi ţări şi mult respect la nivel internaţional. Acesta este cel mai bun spirit în care poţi să înfrunţi Anglia pe Wembley. Acum tot ce le trebuie este cireasa de pe tort.”

Simon Hart, reporter englez: „Anglia a făcut deja istorie ajungând în prima sa finală EURO. Oamenii lui Gareth Southgate au câştigat elan şi convingere, atingând o serie de repere marcate de un numitor comun: 1966. La urma urmei, de la triumful Cupei Mondiale sub conducerea lui Alf Ramsey, Anglia nu a mai realizat performanţe cumulate atât de impesionante: a trecut neînvinsă de faza grupelor, a eliminat Germania şi a marcat de patru ori într-un joc eliminatoriu. Şi, desigur, a ajuns în finală.

O echipă definită de unitate este acum la doar un pas de a imita performanţa generaţiei din '66. Jocul de presing al Italiei va prezenta o provocare pentru Anglia, dar această echipă a reuşit să facă faţă tuturor provocărilor de până acum. Iar cu mulţimea de suporteri de pe Wembley în spatele lor, englezii vor crede cu adevărat că acesta este momentul lor.”

Roberto Mancini, antrenor al Italiei: "Lucrăm pentru acest obiectiv de mulţi ani, aşa că suntem foarte fericiţi şi nu pot decât să mulţumesc jucătorilor pentru ceea ce au făcut până acum. Nu am câştigat încă nimic; va trebui să câştigăm duminică, pentru a putea condidera acest EURO un succes. Anglia va avea un stadion întreg în spatele lor. Va fi sarcina noastră să-i punem sub presiune. O finală este puţin diferită de alte jocuri. Va trebui să jucăm cu concentrare, dar şi cu bucurie, pentru că nu se poate câştiga o finală decât dacă intri în teren pentru a o savura şi a te simţi bine".

Giorgio Chiellini, căpitanul Italiei: "Va trebui să avem o inimă puternică şi o minte clară. Vor exista momente în care va trebui să bravăm şi altele în care va trebui să fim flexibili. Nu poţi intra într-un joc gândindu-te că vei avea controlul timp de 90 de minute. Este o finală şi va trebui să avem grijă de detalii pentru a o câştiga. Jocuri ca acestea nu vor mai veni pentru mine, în cariera mea de jucător. Este un lucru special să fiu părtaş la acest moment deosebit. Suntem conştienţi de cât de important este acest joc. Detaşarea şi puţină nebunie sunt ingredientele care ne-au condus până aici şi vom avea nevoie de ele dacă vrem să câştigăm această cupă. "

Gareth Southgate, manager Anglia: "Realitatea este că nu-i vom mai reuni niciodată pe aceşti 26 de jucători. Pur şi simplu nu funcţionează aşa. Ei au lăsat o moştenire grozavă, orice s-ar întâmpla, dar acum este vorba despre culoarea medaliei şi avem foarte puţine oportunităţi în viaţă de a realiza aşa ceva. Deci, trebuie să profităm de acest moment şi să ne oferim cele mai mari şanse de a câştiga. Probabil că la Cupa Mondială din Rusia, au fost unele diferenţe între ceea ce priveau şansele de a ajunge în semifinală şi ceea ce eram capabili în realitate.


Atunci credeam că este posibil, în timp ce acum ştim că vom fi total neîmpliniţi dacă ne vom trezi luni fără să fi câştigat turneul. "

Harry Kane, atacant al Angliei: "Avem mare încredere în echipă. Avem o mare putere în echipă, dar se pot întâmpla multe într-o finală şi trebuie să ne asigurăm că ne vom folosi de ea la maxim. Am doborât obstacole de-a lungul drumului, dar am început acest turneu cu scopul de a-l câştiga şi acum avem ocazia. Fanii atât de bucuroşi pe străzi şi primirea pe care am avut-o când am intrat în hotel sau când am părăsit Parcul St George, ne arată doar cât de mare esteoportunitatea pe care o avem. "

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anglia,
euro 2020,
italia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici