Fiorentina l-ar putea păstra pe Mutu până în perioada de transferuri din ianuarie

Clubul AC Fiorentina a luat în discuţie, în Consiliul de Administraţie de vineri, păstrarea atacantului Adrian Mutu până în perioada de transferuri din ianuarie 2011, după terminarea celor nouă luni de suspendare dictate împotriva fotbalistului român, potrivit Gazzetta dello Sport.

11 afișări
Imaginea articolului Fiorentina l-ar putea păstra pe Mutu până în perioada de transferuri din ianuarie

Fiorentina l-ar putea păstra pe Mutu până în perioada de transferuri din ianuarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consiliul Fiorentinei de ieri (n.r. - vineri) a adus pe ordinea de zi în special cazul campionului român: pe lângă problema celor 17 milioane de euro pe care le are de plătit (nr. - daune clubului Chelsea), s-a discutat despre ipoteza unei eventuale descalificări din partea FIFA în cazul în care jucătorul nu îşi va plăti datoria. Un subiect foarte fierbinte. Mutu trebuie să plătească banii şi probabil nici recursul la Curtea de Justiţie nu l-ar putea scăpa de o altă suspendare.

Astfel, jucătorul are o lună la dispoziţie pentru a plăti o sumă ce pare imposibil de plătit, cu riscul de a fi suspendat de FIFA până la achitarea datoriei. Chestiune de ani, ce pune în pericol chiar cariera jucătorului, care mai are contract cu Fiorentina până în 2012. Pentru moment, nu există oferte adevărate de transfer pentru Mutu, aşa că ideea e să-l păstreze, să revină pe gazon la 30 octombrie (n.r - când în expiră suspendarea) şi să se caute un cumpărător în ianuarie", notează cotidianul italian.

Tribunalul Federal Elveţian a anunţat, luni, într-un comunicat, că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care era românul obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra. TAS a anunţat, la 31 iulie 2009, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Atacantul Adrian Mutu a fost suspendat nouă luni de tribunalul antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină. Suspendarea lui Mutu va expira în luna octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici