Fiscul ameninţă că o să confişte bunurile Poli Timişoara

Societatea non-profit Poli Timişoara este ameninţată cu confiscarea bunurilor pentru o datorie totală de 3,5 milioane euro, însă preşedintele noii societăţi pe acţiuni Poli Ştiinţa Timişoara, Gheorghe Chivorchian, spune că de fapt datoria este mult mai mică.

1 afișare
Imaginea articolului Fiscul ameninţă că o să confişte bunurile Poli Timişoara

Fiscul ameninţă că o să confişte bunurile Poli Timişoara

"Societatea non-profit are o datorie la bugetul statului, datorie recunoscută de noi, însă şi bugetul statului are o datorie către aceea societate. În momentul când s-a făcut la sfârşitul anului compensarea, s-a cerut de către societatea non-profit, ca din suma care trebuia să-i revină din returnarea TVA-ului să fie scăzută datoria la bugetul statului. Eventual dacă rămânea o diferenţă, acea diferenţă să fie plătită de club fără nicio problemă. Nu s-a acceptat această variantă, de la bugetul de stat au pus penalităţi, în continuare, iar de la societate n-au pus penalităţi. Nu mi se pare normal şi nu este firesc pentru că este stipulat şi în codul fiscal acest lucru", a spus Chivorchian.

Oficialul clubului timişorean a subliniat că dacă cei ce se ocupă de aceste probleme ar studia mai atent legea şi ar face "o verificare reală, corectă şi firească" aceste probleme ar dispărea. "I-aş ruga pe cei care se ocupă să aprofundeze acest text de lege în care penalităţile curg şi de o parte şi de alta şi i-am ruga în momentul când sunt hotărâţi să vină să facă o verificare reală, corectă şi firească şi atunci nu vor mai fi probleme nici de datorii la bugetul statului, nici de blocare de conturi. Cred că aşa este corect să existe respect, aşa cum este respectul nostru faţă de dumnealor, să existe şi respectul lor faţă de club. Există o datorie la bugetul statului, există şi o datorie a bugetului statului către club prin returnarea TVA-ului. Acel TVA care trebuia returnat, clubul a cerut să fie reţinut din suma datorată, dar nu s-a vrut acest lucru. De la dumnealor către club au pus penalităţile, invers nu. De ce? Poate ei sunt în măsură să ne răspundă, în condiţiile în care în codul fiscal este stipulat aşa ceva", a punctat Chivorchian.

Gheorghe Chivorchian a precizat că dacă bunurile clubului vor fi confiscate, clubul bănăţean va apela la un executor judecătoresc pentru a recupera banii ce ar fi trebuit să-i primească de la buget. "Dacă dânşii vin să confişte bunurile de la stadion, şi noi ne vom duce cu executorul judecătoresc să confiscăm bunuri de la instituţia lor. Că-i corect , aşa scrie legea. Dânşii dacă constată că avem datorii, vin cu executorul şi pun în practică. Noi ne ducem cu executorul şi punem în practică şi datoriile care le avem noi. Cred că mai corect este să ne aşezăm la masa discuţiilor, cu hârtiile în faţă, să vedem ce sumă datorăm noi, ce sumă ne datorează dumnealor, să vedem dacă mai e de plătit ceva, şi în momentul ăla se stinge tot litigiul", a explicat conflictul preşedintele clubului Poli Ştiinţa Timişoara, Gheorghe Chivorchian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici