Flacăra Jocurilor Olimpice de la Paris va fi aprinsă pe 16 aprilie 2024

Flacăra Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 va fi aprinsă pe 16 aprilie anul viitor, marcând numărătoarea inversă până la jocurile din perioada 26 iulie-11 august din capitala franceză, a declarat joi o sursă din cadrul mişcării olimpice, citată în excusivitate de Reuters.

91 afișări
Imaginea articolului Flacăra Jocurilor Olimpice de la Paris va fi aprinsă pe 16 aprilie 2024

Flacăra va fi aprinsă la vechea Olimpia din Grecia, locul de naştere al Jocurilor, şi va rămâne în ţară timp de aproximativ o săptămână înainte de o ceremonie de predare a acesteia la Atena şi de plecarea în Franţa, a declarat sursa pentru Reuters.

În cadrul unei ceremonii tradiţionale la locul unde s-au desfăşurat Jocurile antice, o actriţă care joacă rolul unei mari preotese aprinde torţa pentru fiecare ediţie a Jocurilor - de vară sau de iarnă - cu ajutorul unei oglinzi parabolice, înainte de a transmite flacăra primului purtător al torţei la marginea stadionului olimpic antic din Olympia.

După o scurtă ştafetă internă în Grecia, flacăra este apoi predată oraşului gazdă.

Organizatorii de la Paris au declarat că vor folosi o navă cu trei catarge, "Belem", pentru a o duce în oraşul port Marsilia, unde vor avea loc competiţiile de navigaţie ale Jocurilor Olimpice.

De obicei, flacăra, ţinută într-o lanternă de siguranţă, este transportată cu avionul către oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice.

Marsilia, fondată de coloniştii greci din Phocaea în jurul anului 600 î.Hr. este punctul de plecare al etapei franceze a ştafetei, care se va încheia la Paris pe 14 iulie.

Potrivit unor surse, organizatorii Paris 2024 intenţionează să instaleze flacăra olimpică pe Turnul Eiffel.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici