Flavius Stoican revine în funcţia de antrenor principal la Dinamo: Am la dispoziţie un lot mult mai bun decât la plecarea mea

Flavius Stoican este noul antrenor al echipei FC Dinamo, el revenind în această funcţie, în locul lui Mihai Teja, după ce a mai stat pe banca "alb-roşilor" în perioada septembrie 2013 - noiembrie 2014, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX surse din cadrul clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare.

190 afișări
Imaginea articolului Flavius Stoican revine în funcţia de antrenor principal la Dinamo: Am la dispoziţie un lot mult mai bun decât la plecarea mea

Flavius Stoican revine în funcţia de antrenor principal al FC Dinamo (Imagine: Mediafax Foto / Mircea Rosca)

Stoican va conduce, astăzi, de la ora 15.30, la Săftica, antrenamentul jucătorilor dinamovişti.

Stoican: Dinamo are un lot mult mai bun decât la plecarea mea

Antrenorul formaţiei Dinamo, Flavius Stoican, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că lotul pe care îl are acum la dispoziţie este superior valoric celui din toamna anului trecut, când a părăsit echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Este un lot mult mai bun. Ăsta este adevărul, sunt jucători de calitate, toată lumea o vede. Sunt jucători apropiaţi valoric pe fiecare post. Nu va fi uşor să mulţumesc pe toată lumea. Sunt convins că nu toţi vor fi mulţumiţi şi e normal să fie aşa atunci când nu joacă. Dar îmi place acest lucru, pentru că neavând acea suprărare înseamnă că eşti dezinteresat. Le-am spus jucătorilor că avem o echipă care poate mai mult şi toată lumea vede asta. Jucătorii nu au sărit pe pereţi când m-au văzut, dar i-am văzut zâmbind, i-am simţit degajaţi. Aş vrea să-i fac să aibă entuziasm", a declarat Stoican.

Tehnicianul a afirmat că simte că are susţinerea necesară din partea membrilor conducerii cluubului: "Am plecat un pic trist atunci, dar mă întorc bucuros. Sunt parcă mai dornic ca niciodată să duc la bun sfârşit ceea ce vreau să ating. În perioada în care am stat departe am realizat că prea mult vorbim şi că ne propunem obiective îndrăzneţe şi rămân doar vorbe. Ca obiectiv îmi doresc doar să câştigăm următorul meci. Dacă noi vom câştiga următorul meci, moralul creşte, vom avea încredere şi vom merge pe o pantă ascendentă. Îmi place această meserie, pun pasiune în ceea ce fac, îmi impun ţeluri îndrăzneţe şi e normal ca atunci când se apelează la mine să vin cu drag. Nu m-am gândit după ce perioadă o să revin. Negocierile au durat o oră, dar în sufletul meu, luasem decizia imediat. Data trecută am dat mare importanţă lucrurilor mărunte, am zis că trebuie să le fac pe toate, acum am ajuns la concluzia că e important să lucrezi cu oameni care au idei. Cred că la momentul acesta oamenii care conduc clubul sunt pe aceeaşi lungime de undă cu mine".

Flavius Stoican consideră că presiunea rezultatelor nu este atât de mare cum este dorinţa suporterilor şi conducătorilor clubului în ceea ce priveşte atitudinea jucătorilor. "Eu iau toate părerile în seamă. Depinde doar de mine ca toate aceste păreri să fie pozitive. Dacă vom avea rezultate, vor fi cât mai puţine. Eu mi-aş dori să nu mai fie deloc, dar este greu. Mi-am propus să rămân la Dinamo cât mai mult timp posibil, dar sunt conştient de viaţa antrenorilor. Oamenii care vin la stadion trebuie să vadă atitudine şi determinare. Până la urmă noi aici suferim, nu e atât de mare presiunea pe rezultate, cât trebuie ca atunci când intrăm pe teren să dăm totul. Evident că mai sunt sincope, e un joc de fotbal. Nu trebuie să fim inhibaţi, trebuie să fim degaţi, să avem încredere în noi şi lucrurile vor merge normal", a mai spus Stoican.

Referitor la echipa sa tehnică, Stoican a spus că îl va avea drept antrenor secund pe Iulian Mihăescu: "În staf va exista o singură schimbare, Dorin Mateuţ. Acum lucrez cu Iulian Mihăescu, un om pe care îl ştiu din perioada în care mi-a fost antrenor, un om deosebit. Nu ştiu în ce relaţie s-a produs despărţirea lui Mateuţ de Dinamo. Nu s-a discutat despre revenirea lui Cristi Bobar la Dinamo".

Antrenorul Mihai Teja şi conducerea FC Dinamo au ajuns, joi, la un acord privind rezilierea contractului dintre cele două părţi. Teja a avut, joi, o întâlnire la sediul clubului cu acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă şi cu conducerea executivă, în urma căreia părţile au ajuns la un acord privind rezilierea contractului tehnicianului, care expira în vara anului viitor.

Miercuri, conducerea FC Dinamo i-a transmis antrenorului, în cadrul unei întrevederi, că doreşte rezilierea contractului din cauza rezultatelor slabe ale echipei.

Dinamo a ratat calificarea în finala Cupei Ligii Adeplast, după ce a pierdut meciul retur, disputat marţi, pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, scor 1-3.

Mihai Teja, în vârstă de 36 de ani, se află la conducerea tehnică a echipei Dinamo din ianuarie, după ce l-a înlocuit pe Ionel Dănciulescu, numit interimar în urma plecării lui Flavius Stoican, la 12 noiembrie 2014.

Cu Teja pe bancă, Dinamo a pierdut ambele meciuri din Cupa Ligii, cu Pandurii, scoruri 1-2 şi 1-3, şi partida cu ASA Târgu Mureş din campionat, scor 1-2. Tot în Liga I, Dinamo a învins, cu scorul de 1-0, pe Oţelul, la Galaţi, şi cu scorul de 3-0, pe Universitatea Cluj, pe teren propriu, acestea fiind singurele succese ale lui Teja ca antrenor al echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici