Florescu: Piţurcă e al doilea antrenor care m-a convocat, asta înseamnă că am o anumită valoare

Mijlocaşul George Florescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Victor Piţurcă este al doilea selecţioner care îl convoacă la prima reprezentativă, ceea ce înseamnă că are o anumită valoare, în ciuda criticilor de care a avut parte.

94 afișări
Imaginea articolului Florescu: Piţurcă e al doilea antrenor care m-a convocat, asta înseamnă că am o anumită valoare

Florescu: Piţurcă e al doilea antrenor care m-a convocat, asta înseamnă că am o anumită valoare (Imagine: Mircea Roşca / MediafaxFoto)

"Eu am încredere în mine, în valoarea mea. La naţională nu au fost convocaţi jucători care nu au meritat, nea Piţi este al doilea antrenor (n.r. - după Răzvan Lucescu) care m-a convocat şi asta înseamnă că am o anumită valoare şi merit să fiu aici. Mi-a fost greu, probabil că specialiştilor din România care au spus atâtea cuvinte rele despre mine le-ar fi stat mai bine pe un scaun de antrenor. Nu înţeleg de ce nu fac asta dacă se pricep atât de bine. Să arunci nişte cuvinte şi să dai nişte nume în faţa camerelor este foarte uşor, pentru că pe mine nu mă putea apăra nimeni. Din cauza asta s-a creat un trend, o modă anti-Florescu. Nu e nicio problemă, eu am revenit şi voi da totul pentru a câştiga", a spus Florescu.

Întrebat ce părere are despre faptul că jucătorii Cristian Săpunaru şi Adrian Mutu ar fi preferat să plece în vacanţă în loc să răspundă convocării, Florescu a răspuns: "Nu vreau să îmi dau cu părerea. Eu chiar dacă nu am fost convocat un an şi jumătate am sperat să fiu din nou selecţionat şi am răspuns la telefoane. Noi, ca şi colegi, nu avem cum să aruncăm cu pietre în ei. Scandaluri în România o să apară indiferent de situaţie. Dacă veneau Mutu şi Săpunaru la naţională sau chiar dacă nu veneau, probabil că se găseau alţii din cauza cărora să iasă scandal".

George Florescu susţine că a renunţat la vacanţă doar pentru a fi prezent la echipa naţională. "Dacă nu voiam să renunţ la vacanţă, nu eram acum aici. Echipa naţională e cel mai bun lucru care i se poate întâmpla unui fotbalist, iar o convocare nu poate fi refuzată. Am mai avut o perioadă de pregătire de vară şi în perioada lui Răzvan Lucescu şi am avut doar câteva zile de vacanţă. Anul ăsta s-a întâmplat la fel", a completat Florescu.

Mijlocaşul a afirmat că România trebuie să câştige meciurile cu Austria şi Elveţia, chiar dacă sunt partide amicale. "Trebuie neapărat să câştigăm, nu trebuie să ne intereseze că sunt meciuri de pregătire. Acestea sunt ocazii rare pentru jucători să fie văzuţi şi să-şi consolideze poziţia la echipa naţională. România poate obţine un rezultat pozitiv în aceste meciuri amicale. A demonstrat asta şi cu Uruguay şi consider că poate face la fel cu orice adversar indiferent de talia lui. Jucătorii de azi de la naţională sunt tineri, pot creşte foarte mult şi pot ajunge la un moment dat să se compare cu «Generaţia de aur»", a adăugat Florescu.

În finala Cupei României dintre Dinamo şi Rapid, scor 1-0, Florescu a ţinut cu formaţia giuleşteană. "Aseară am ţinut cu Rapid, nu neapărat pentru că era Răzvan Lucescu acolo. La 18 ani am stat o lună şi jumătate în cantonament cu Rapidul, chiar am fost la Norcia cu ei şi am mulţi colegi de atunci care acum sunt la Rapid. Torje e dinamovist şi era normal să ţină cu Dinamo", a explicat Florescu.

Reprezentativa României va disputa partide amicale cu Elveţia, pe "Swissporarena" din Lucerna, (30 mai, de ora 21.15) şi cu Austria, pe "Tivoli Stadion" din Innsbruck (5 iunie, de la ora 21.30).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici