Florin Croitoru, medalie de argint la Campionatul European de haltere din Turcia

Sportivul Florin Croitoru a câştigat marţi medalia de argint la stilul smuls, categoria 62 kilograme, la Campionatul European din Turcia.

269 afișări
Imaginea articolului Florin Croitoru, medalie de argint la Campionatul European de haltere din Turcia

Florin Croitoru, medalie de argint la Campionatul European de haltere din Turcia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La doar 18 ani, Florin Croitoru a debutat excelent în concurs la stilul smuls, intrând în concurs cu 128 de kilograme, performanţă îmbunătăţită în a doua încercare, la 131 kilograme, cu care a cucerit medalia de argint a probei. Ultima sa încercare, la 135 kilograme, a fost ratată.

Marius Gîscan a ridicat 115 kilograme din prima încercare, reuşind 120 de kilograme, după încă două, obţinând locul 9.

Medalia de aur la stilul smuls a revenit turcului Bunyamin Sezer, cu 142 kilograme, iar cea de bronz cipriotului Dimitris Minasidis.

La aruncat, Florin Croitoru a început cu 150 de kilograme, a ratat apoi la 155, mărind miza la 156 de kilograme, pe care le-a ridicat cu ceva emoţii, dar încercarea nu a fost validată, astfel că a încheiat pe locul 7.

Marius Gîscan a ratat primele două încercări la 156 de kilograme, dar şi pe cea de-a treia, la 157 kilograme, în condiţiile în care în 2011 cucerea medalia de aur la stilul aruncat.

Proba a fost câştigată de bulgarul Stoyan Enev (160 kilograme).

La total, Florin Croitoru a ocupat locul 4 (281 kilograme), medalia de aur revenind tot turcului Bunyamin Sezer, cu 301 kilograme.

Tot marţi, la categoria 53 de kilograme, Dana Berchi s-a clasat pe locul 10, cu 170 de kilograme la total (75 la smuls şi 95 la aruncat).

Luni, în prima zi a CE din Antalya, Elena Andrieş s-a clasat pe locul patru (cat. 48 kg), la ambele stiluri şi total. Andrieş a ridicat 78 kilograme la smuls şi 95 la aruncat, totalizând 173 kilograme.

La CE din Turcia, România este reprezentată de 10 sportivi, 5 băieţi şi 5 fete, obiectivul fiind cucerirea a două medalii.

La CE din Antalya participă 110 sportive şi 165 sportivi, din 36 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici