Forminte: Dacă Europa ar avea o echipă unificată de gimnastică, româncele ar ocupa un loc important

Antrenorul Nicolae Forminte a declarat, dumnică, după victoria Sandrei Izbaşa la sol, la Jocurile Olimpice de la Beijing, că dacă Uniunea Europeană ar avea o echipă unificată de gimnastică, româncele ar ocupa un loc important şi Europa ar fi mai competitivă.

17 afișări
Imaginea articolului Forminte: Dacă Europa ar avea o echipă unificată de gimnastică, româncele ar ocupa un loc important

Forminte: Dacă Europa ar avea o echipă unificată de gimnastică, româncele ar ocupa un loc important (Imagine: Mediafax Foto)

"Ţara noastră aştepta această medalie cu nerăbdare şi presiunea era mare. Dacă Uniunea Europeană ar avea într-o bună zi o echipă unificată de gimnastică, româncele ar ocupa un loc important şi acest lucru ar permite Europei să fie mai competitivă faţă de Asia şi de SUA. Europa nu trebuie să fie o uniune doar economică, poate fi astfel şi în plan sportiv", a spus Forminte.

Sandra Izbaşa a afirmat că a fost felicitată de preşedintele Traian Băsescu după ce a câştigat medalia de aur.

"Sunt foarte emoţionată şi bucuroasă pentru această medalie, care era aşteptată de mulţi români. Preşedintele m-a sunat şi mi-a spus că a fost foarte entuziasmat când a văzut la televizor că am câştigat", a precizat sportiva.

Sandra Izbaşa a devenit, la 18 ani, a şasea medaliată română la sol, după Nadia Comăneci la Moscova (1980), Ecaterina Szabo la Los Angeles (1984), Daniela Silivaş la Seul (1988), Lavinia Miloşovici la Barcelona (1992) şi Cătălina Ponor la Atena (2004).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici