Formula 1 a pierdut 50 de milioane de telespectatori în 2013 din cauza lui Vettel

Dominaţia germanului Sebastian Vettel în ediţia 2013 a Campionatului Mondial de Formula 1 a dus la scăderea interesului pentru principala competiţie automobilistică, astfel că numărul telespectatorilor care au vizionat Marele Circ a scăzut cu 50 de milioane de persoane, zece la sută, faţă de 2012.

439 afișări
Imaginea articolului Formula 1 a pierdut 50 de milioane de telespectatori în 2013 din cauza lui Vettel

Sebastian Vettel (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În partea a doua a sezonului, pilotul echipei Red Bull a câştigat nouă curse la rând, adjudecându-şi al patrulea titlu mondial consecutiv (în total 13 victorii din 19 curse). Potrivit Global Media Report, dat publicităţii de Formula One Management, deţinătorul drepturilor TV, 450 de milioane de telespectatori au urmărit cele 19 Mari Premii din 2013, faţă de puţin peste 500 de milioane în 2012, când titlul s-a decis la ultima cursă, şi de 515 milioane în 2011, informează AFP.

"Ne aşteptam la această scădere", a declarat omul de afaceri Bernie Ecclestone, administratorul drepturilor comerciale ale F1, care a adăugat că scăderea numărului de Grand Prix-uri de la 20 în 2012 la 19 anul trecut reprezintă o altă cauză a cifrelor înregistrate.

Două ţări au cunoscut diminări importante ale audienţei, China, unde Formula 1 a trecut de la postul TV de stat la televiziunile regionale, şi Franţa, după ce postul TF1 a fost înlocuit de Canal Plus.

Alte ţări unde s-au înregistrat scăderi semificative ale audienţei au fost SUA, Marea Britanie şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici