Formula 1: Echipele urmăresc să anuleze ediţia din acest an a Marelui Premiu al Bahrainului

Asociaţia Echipelor de Formula 1 (FOTA) a precizat miercuri, într-un comunicat, că nu este în măsură să anuleze Marele Premiu al Bahrainului şi că numai FIA poate hotărî ca Grand Prix-ul de la Shakir să nu se desfăşoare, încercând să foţeze astfel federaţia să ia o decizie.

141 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Echipele urmăresc să anuleze ediţia din acest an a Marelui Premiu al Bahrainului

Formula 1: Echipele urmăresc să anuleze ediţia din acest an a Marelui Premiu al Bahrainului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Recent, au fost speculaţii în mass-media potrivit cărora echipele urmăresc să anuleze ediţia din acest an a Marelui Premiu al Bahrainului. Nu ar fi posibil aşa ceva, pentru că echipele nu pot anula curse. Noi concurăm într-o competiţie internaţională numită Campionatul Mondial de Formula 1 FIA şi este datoria FIA să ghideze echipele în astfel de cazuri", se arată în comunicatul FOTA, informează eurosport.com.

Acest comunicat a fost emis după ce Lotus-Renault i-a criticat, marţi, pe organziatorii MP de la Sakhir că s-au folosit de unele comentarii ale echipei în comunicatele lor de presă pentru susţinerea evenimentului.

Oficiali ai Lotus au vizitat Bahrainul pentru a întocmi un dosar privind securitatea în regiune, ce a fost remis tuturor team-urilor din F1, iar comentarii din acest document au fost făcute publice de organziatori.

"Bahrain International Circuit a emis un comunicat de presă, în care suntem citaţi ca fiind în favoarea desfăşurării Marelui Premiu al Bahrainului. Aceste citări făceau parte dintr-un document intern confidenţial, ce, tot în mod confidenţial, a fost trimis, săptămâna trecută, tuturor managerilor echipelor din F1. Lotus F1 Team este una dintre cele 12 participante la Campionatul Mondial de Formula 1 şi niciodată nu am încercat să ne substituim Federaţiei Internaţionale de Automobilism, singura capabilă să stabilească dacă un Grand Prix ar trebui să de dispute sau nu", a anunţat Lotus.

Această ultimă problemă nu face decât să crească tensiunile dintre echipe şi organizatorii cursei din Bahrain. În acest sens, o întâlnire între oficialii echipelor de Formula 1 şi administratorul drepturilor comerciale din Marele Circ, Bernie Ecclestone, este aşteptată să aibă loc în acest weekend la Shanghai, unde va avea loc Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, cu o săptămână înaintea cursei din Orientul Mijlociu.

Oficialii echipelor de Formula 1 privesc cu îngijorare participarea lor la cursa din Bahrain, ţară confruntată cu tulburări sociale şi politice, şi ar dori ca Marele Premiu al regatului din Orientul Mijlociu să fie amânat sau chiar anulat de FIA.

Anul trecut, Marele Premiu al Bahrainului era prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, dar a fost amânat pentru luna octombrie, în urma problemelor politice din această ţară. Din cauza faptului că situaţia nu s-a îmbunătăţit, FIA şi organizatorii Grand Prix-ului au decis anularea cursei.

Marele Premiu de la Sakhir a fost reintrodus în calendarul pe 2012 al Campionatului Mondial de Formula 1, fiind programat la 22 aprilie (etapa a patra).

În condiţiile în care tulburările sociale continuă din cauza crizei politice, mai multe organzaţii pentru apărarea drepturilor omului au cerut echipelor să boicoteze cursa de la Sakhir, însă oficialii team-urilor au lăsat la latitudinea FIA luarea unei decizii în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici