Formula 1: Kimi Raikkonen, cel mai rapid în prima zi de teste la Jerez - VIDEO

Finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault), revenit în Formula 1 după doi doi ani de absenţă, a fost, marţi, cel mai rapid pilot în prima zi a testelor de la Jerez (Spania), care marchează deschiderea neoficială a sezonului 2012, informează presa internaţională.

518 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Kimi Raikkonen, cel mai rapid în prima zi de teste la Jerez - VIDEO

Formula 1: Kimi Raikkonen, cel mai rapid în prima zi de teste la Jerez - VIDEO

Circuitul de la Jerez găzduieşte de marţi până vineri primele teste în vederea ediţiei 2012 a Campionatului Mondial de Formula 1, care are programată prima etapă la mijlocul lunii martie.

Raikkonen şi alţi 11 piloţi reprezentând 11 echipe şi-au încercat monoposturile pe circuitul spaniol, iar campionul mondial din 2007 a arătat că nu şi-a pierdut îndemânarea în Marele Circ, în ciuda celor doi ani în care a concurat, fără succes, în competiţii de raliuri. Cel mai rapid tur al finlandezului a fost de un minut, 19 secunde şi 670 de miimi, un timp mai bun decât cel mai bun tur cronometrat, anul trecut, pe aceeaşi pistă, reuşit de monopostul Williams condus de Rubens Barrichello (1:19.832).

Kimi Raikkonen a avut o şedinţă de teste fără probleme, în care a parcurs 75 de tururi. El a fost urmat de Paul di Resta (101 tururi) de la Force India la 102 miimi de secundă şi de Nico Rosberg (56 de tururi) de la Mercedes, la 549 de miimi, dar germanul a folosit monopostul din 2011. Maşina Mercedes pentru actualul sezon va fi gata înaintea următoarelor teste, care vor avea loc la Barcelona, între 21 şi 24 februarie.

Dintre piloţii care anul trecut s-au aflat în prim-planul luptei pentru titlu, Mark Webber de la Red Bull a stabilit al patrulea timp al zilei (1:20.496) după 54 de tururi efectuate, vicecampionul mondial Jenson Button (McLaren-Mercedes) al optulea (1:21.530 - 62 de tururi), iar Felipe Massa (Ferrari) al nouălea (1:22.815 - 69 de tururi), toţi trei aflându-se la volanul noilor maşini.

Michael Schumacher, cu "Mercedes-ul" din 2011, a fost al şaselea, cu timpul 01:20.794, după ce a parcurs 42 de tururi.

În mare, aceiaşi piloţi se vor afla şi mâine pe circuitul de la Jerez, urmând ca Sebastian Vettel (Red Bull), campionul en-titre, Fernando Alonso (Ferrari) şi Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) să evolueze joi şi vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici