Formula 1. Lewis Hamilton şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Mercedes-AMG Petronas

  • Echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas a anunţat sâmbătă că a prelungit contractul cu Lewis Hamilton pentru încă doi ani.
  • Britanicul semnase la începutul acestui sezon pentru un singur an.
  • Hamilton este în echipa Mercedes de 8 sezoane şi jumătate, alături de care a câştigat titlul de 6 ori.
540 afișări
Imaginea articolului Formula 1. Lewis Hamilton şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Mercedes-AMG Petronas

Formula 1. Lewis Hamilton şi-a prelungit cu doi ani contractul cu Mercedes-AMG Petronas

„Echipa Mercedes-AMG Petronas F1 este încântată să anunţe o prelungire cu doi ani a parteneriatului său cu Lewis Hamilton, de şapte ori campion în Formula 1, continuând o relaţie care a devenit cel mai de succes cuplu echipă / pilot din istoria Formulei 1. Lewis va pilota pentru Mercedes în sezoanele 2022 şi 2023, al 10-lea şi al 11-lea an alături de echipa din Brackley.”, se arată în comunicatul oficial al echipei.

Pe măsură ce F1 intră într-o nouă eră în 2022, cu nenumărate modificări ale reglementărilor tehnice, Mercedes şi Lewis Hamilton vor crea un nou cadru de colaborare. De când s-a alăturat echipei Mercedes, Hamilton a obţinut până acum şase titluri de campion mondial la piloţi, 77 de victorii în cursă şi 74 de pole position-uri.

După semnarea contractului, Lewis Hamilton a declarat pentru site-ul oficial al echipei: „Este greu de crezut că au trecut aproape nouă ani lucrând cu această echipă incredibilă şi sunt încântat că vom continua parteneriatul nostru încă doi ani. Am realizat atât de multe împreună, dar mai avem multe de realizat, atât pe pistă, cât şi în afara ei. Sunt incredibil de mândru şi recunoscător de modul în care Mercedes m-a sprijinit în încercarea mea de a îmbunătăţi diversitatea şi egalitatea în sportul nostru. Ei şi-au asumat răspunderea şi au făcut paşi importanţi în crearea unei echipe mai diverse şi a unui mediu incluziv. Mulţumesc tuturor persoanelor dedicate şi talentate de la Mercedes a căror muncă grea face totul posibil şi Consiliului de Administraţie pentru încrederea lor continuă în mine. Intrăm într-o nouă eră a automobilismului, care va fi provocatoare şi captivantă şi abia aştept să văd ce altceva putem realiza împreună.”

La rândul său, Toto Wolff, CEO-ul şi directorul echipei a declarat: „Pe măsură ce intrăm într-o nouă eră a F1, începând din 2022, nu poate exista în echipa noastră un pilot mai bun decât Lewis. Realizările sale în acest sport vorbesc de la sine, iar experienţa, viteza şi felul în care conduce monoposturile de curse îl plasează în vârful de formă al carierei sale. Ne bucurăm de competiţia pe care o avem în acest an - şi de aceea am vrut să acceptăm acest contract devreme, astfel încât să nu avem nicio distragere a atenţiei de la competiţia în curs. Am spus întotdeauna că, atâta timp cât Lewis încă mai posedă pasiunea pentru curse, el poate continua cât vrea.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici