Formula 1: Nico Rosberg, cel mai rapid în antrenamentele care precedă Marele Premiu al Bahrainului

Pilotul de Formula 1 Nico Rosberg, component al echipei Mercedes, a dominat, vineri, sesiunile de antrenamente care precedă Marele Premiu al Bahrainului, informează BBC.

709 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Nico Rosberg, cel mai rapid în antrenamentele care precedă Marele Premiu al Bahrainului

Formula 1: Nico Rosberg, cel mai rapid în antrenamentele care precedă Marele Premiu al Bahrainului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Germanul a înregistrat cei mai buni timpi în ambele sesiuni de antrenamente de vineri şi fost cu 0,241 de secunde mai rapid decât coechipierul Lewis Hamilton, campionul mondial în exerciţiu. Jenson Button (McLaren-Honda) s-a clasat pe locul 3, iar Max Verstappen (Toro Rosso) a înregistrat cel de-al patrulea timp.

Echipierii scuderiei Ferrari, Kimi Raikkonen şi Sebastian Vettel, s-au clasat pe poziţiile 5 şi 6, la peste o secundă în spatele lui Rosberg. Vettel a fost cu 0,218 secunde mai lent decât Raikkonen şi cu 1,6 secunde mai lent decât Rosberg. După sesiunile de antrenamente, Vettel a recunoscut că a făcut multe erori în cel mai bun tur de circuit, potrivit BBC. În aceste condiţii, nu sunt multe semne că Ferrari ar putea să o detroneze pe Mercedes în cursa de duminică din Bahrain.

În ciuda unor mici probleme pe circuit, campionul mondial Lewis Hamilton a precizat că a avut o zi bună, per total: "Maşina a rulat foarte bine în Bahrain. Nu au existat surprize sau probleme pe durata celor două sesiuni de antrenamente, ceea ce e un semn foarte bun. Sunt câteva aspecte de îmbunătăţit în privinţa abordării mele de cursă şi abia aştept să revin pe circuit sâmbătă, pentru a progresa".

Echipele Red Bull şi Williams au completat primele 10 poziţii ale antrenamentelor, cu Daniil Kvyat (Red Bull) al şaptelea cel mai bun timp, Valtteri Bottas (Williams) pe locul 8, Daniel Ricciardo (Red Bull) pe 9 şi Felipe Massa (Williams) pe 10.

Sesiunea de calificări din Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului va debuta sâmbătă, la ora 18, ora României.

Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, a doua etapă a Campionatului Mondial, va avea loc duminică, de la ora 18, ora României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici