Formula 1: Sauber devine echipa de uzină Audi din 2026

Audi a ajuns la un acord cu Sauber pentru ca echipa elveţiană de Formula 1 să devină echipa sa de uzină începând din 2026. Constructorul german a anunţat în august că se va alătura F1 ca furnizor de unităţi de propulsie.

310 afișări
Imaginea articolului Formula 1: Sauber devine echipa de uzină Audi din 2026

Formula 1: Sauber devine echipa de uzină Audi din 2026

Înţelegerea intră în vigoare din 2026, atunci când, peste patru ani, vor fi introduse noile reglementări care prevăd o putere electrică sporită şi carburanţi 100% sustenabili.

Înaintea Marelui Premiu al Mexicului, Audi a declarat că Sauber - care în prezent concurează sub sigla Alfa Romeo - va deveni „partenerul lor strategic" pentru programul de F1 şi că firma auto intenţionează să achiziţioneze o participaţie în Sauber Group.

Audi va crea unitatea de propulsie la baza sa din Neuburg, în Germania - unde lucrează deja peste 120 de persoane la acest proiect - în timp ce Sauber va dezvolta şi va fabrica maşina de curse la sediul său din Hinwil, Elveţia. Sauber va fi, de asemenea, responsabilă pentru planificarea şi executarea operaţiunilor de cursă.

„Suntem încântaţi că am obţinut un partener atât de experimentat şi de competent pentru ambiţiosul nostru proiect de Formula 1", a declarat Oliver Hoffmann, membru al Consiliului de Administraţie al Audi AG responsabil pentru programul F1.

„Cunoaştem deja Grupul Sauber, cu instalaţiile sale ultramoderne şi echipa sa experimentată, din colaborările anterioare şi suntem convinşi că împreună vom forma o echipă puternică."

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Sauber, Finn Rausing, a adăugat: „Audi este cel mai bun partener strategic pentru Grupul Sauber. Este clar că împărtăşim valori şi o viziune comună şi aşteptăm cu nerăbdare să ne atingem obiectivele comune în cadrul unui parteneriat puternic şi de succes."

Fred Vasseur, CEO-ul şi directorul echipei Sauber Motorsport, a declarat: „Parteneriatul dintre Audi AG şi Sauber Motorsport este un pas important pentru echipa noastră, în timp ce continuăm să progresăm spre prima linie a grilei de start.

Să devenim echipa oficială de uzină a Audi nu este doar o onoare şi o mare responsabilitate: este cea mai bună opţiune pentru viitor şi suntem pe deplin încrezători că putem ajuta Audi să atingă obiectivele pe care şi le-a stabilit pentru călătoria lor în Formula 1".

Înaintea sosirii Audi, Alfa Romeo îşi va încheia sponsorizarea principală a Sauber la finalul campaniei din 2023. Echipa elveţiană va continua să folosească unităţi de propulsie Ferrari până la sfârşitul anului 2025, înainte de a prelua motoarele Audi pentru următoarea campanie.

Audi spune că intenţionează să facă primele teste ale unităţii de propulsie 2026 într-o maşină de teste F1 în 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici