Formula 1 şi-a dat acordul pentru schimbarea formatului curselor de sprint

Organismul de conducere al Formulei 1, FIA, a propus o schimbare a formatului de sprint pentru cursele de weekend din sezonul 2024, care va începe în Bahrain la sfârşitul acestei luni.

119 afișări
Imaginea articolului Formula 1 şi-a dat acordul pentru schimbarea formatului curselor de sprint

Formula 1 şi-a dat acordul pentru schimbarea formatului curselor de sprint

FIA a declarat, după o reuniune a Comitetului său consultativ sportiv, că ,,a existat un acord pentru o reordonare a sesiunilor din timpul weekendului de sprint". Antrenamentele libere şi calificările pentru cursele de sprint vor avea loc de acum înainte în ziua de vineri a weekend-ului de sprint, iar cursele de sprint şi calificările pentru cursele de duminică vor avea loc sâmbătă. La fel ca anul trecut, vor avea loc şase curse de sprint în acest sezon, în China, Miami, Austria, Austin, Brazilia şi Qatar.

A fost aprobată o propunere de creştere a alocării de unităţi de putere la patru per pilot pentru sezoanele 2024 şi 2025. Detaliile de reglementare pentru aceste schimbări vor fi prezentate Consiliului Mondial al Sporturilor cu Motor la 28 februarie. Sezonul 2024 are 24 de curse, prima având loc în Bahrain la 2 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
formula 1,
sprint,
fia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici