Formula 1 va organiza trei evenimente Sprint în 2022, cu mai multe puncte puse la bătaie

Comisia F1 a aprobat planurile de a desfăşura formatul F1 Sprint în trei weekenduri de Grand Prix - la Imola, Red Bull Ring şi Interlagos - în 2022.

498 afișări
Imaginea articolului Formula 1 va organiza trei evenimente Sprint în 2022, cu mai multe puncte puse la bătaie

Sursa Foto - Twitter, Formula 1 @F1

F1 Sprint a fost introdus anul trecut şi presupune o cursă de 100 km, cu o durată de aproximativ 25-30 de minute. Rezultatul a determinat grila de start pentru evenimentul principal al weekendului - Marele Premiu de duminică.

În urma discuţiilor purtate cu toate părţile interesate, inclusiv cu organismul de conducere FIA şi cu toate echipele, s-a ajuns la un acord pentru organizarea evenimentelor de Sprint la Grand Prix-urile din Emilia Romagna, Austria şi Sao Paulo.

Sistemul de puncte a fost modificat, primii opt piloţi obţinând puncte. Anterior primeau puncte doar primii trei clasaţi. Pilotul care termină pe locul 1 va primi opt puncte, faţă de un punct pentru pilotul de pe locul P8.

De asemenea, s-a decis că pilotului care stabileşte cel mai rapid timp în calificări, care în weekendurile de Sprint vor avea loc vineri, i se va atribui pole position-ul, primul loc pe grila de start. Anul trecut, pilotul care a câştigat Sprintul a fost cel care a obţinut această distincţie.

„În urma unei revizuiri a celor trei evenimente Sprint care au avut loc în 2021 şi a recunoaşterii de către toţi că formatul a creat beneficii pozitive pentru acest sport, au fost propuse trei evenimente Sprint pentru 2022, recunoscând că acesta este un număr rezonabil, având în vedere presiunile deja exercitate asupra echipelor pentru acest sezon, odată cu introducerea unor schimbări majore în regulament", se arată într-un comunicat al FIA.

„Comisia a aprobat în unanimitate cele trei evenimente Sprint pentru sezonul următor, încorporând o serie de actualizări ale formatului pe baza feedback-ului fanilor, al mass-mediei şi al echipelor."

Modificările propuse sunt supuse ratificării de către Consiliul Mondial al Sportului Auto.

Între timp, FIA a precizat că va prezenta „noutăţi privind schimbările structurale şi planul de acţiune în zilele următoare" în ceea ce priveşte ancheta, condusă de preşedintele nou-ales al FIA, Mohammed Ben Sulayem, privind Marele Premiu de la Abu Dhabi, care a încheiat sezonul.

Ben Sulayem a condus discuţia pe această temă la reuniunea de luni a Comisiei F1 şi intenţionează să includă în analiza sa feedback-ul participanţilor înainte de a prezenta concluziile finale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici