Fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Fosta vedetă spaniolă Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru fraudă, a anunţat miercuri un tribunal din Barcelona.

632 afișări
Imaginea articolului Fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario a fost condamnată la închisoare cu suspendare

Sursa foto: AP

Sanchez Vicario, în vârstă de 52 de ani, fostul ei soţ Josep Santacana şi alte trei persoane au fost condamnaţi de tribunalul penal pentru că au ascuns bunuri pentru a evita plata unei datorii de 7,6 milioane de euro (8,27 milioane de dolari) către Banque de Luxembourg, inclusiv dobânzile.

Sanchez Vicario nu va face închisoare, cu condiţia să nu comită alte infracţiuni în termen de doi ani.

Cei doi, care au divorţat în 2019, au negat acuzaţiile. Santacana a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare, a precizat tribunalul în declaraţia sa, citat de Reuters.

Sanchez Vicario îl acuzase pe Santacana, susţinând că el se ocupa de banii ei şi că ea nu era la curent cu nicio manipulare ilegală a bunurilor familiei sale.

Ei au fost obligaţi să plătească 6,6 milioane de euro drept despăgubiri către Banque de Luxembourg şi să plătească amenzi nespecificate.

Sanchez declarase în septembrie în faţa instanţei că a plătit deja aproximativ 1,9 milioane de euro băncii şi că s-a angajat să folosească jumătate din veniturile sale pentru restul sumei pe care o datorează.

Chiar dacă nu avea cunoştinţele financiare necesare pentru a efectua operaţiunile, "în mod evident, ea avea deplină cunoştinţă de ceea ce se făcea cu activele sale şi beneficia de ele, fiind pe deplin conştientă de datoria pe care o avea faţă de Banque de Luxembourg", a precizat tribunalul în condamnarea sa.

Sanchez Vicario a fost prima jucătoare spaniolă care a ajuns în fruntea clasamentului feminin de tenis. Ea a câştigat Openul Franţei de trei ori şi Openul Statelor Unite ca jucătoare de simplu înainte de a se retrage în 2002.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici