Foştii fotbalişti Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu, ajutaţi financiar de LPF

Foştii fotbalişti Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu, cu grave probleme medicale, au primit un ajutor din partea LPF, care a constituit un fond destinat cazurilor speciale din fotbalul românesc reducând salariile şefilor ligii, informează site-ul forului.

197 afișări
Imaginea articolului Foştii fotbalişti Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu, ajutaţi financiar de LPF

Foştii fotbalişti Viorel Turcu şi Aurel Iordăchescu, ajutaţi financiar de LPF (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Ideea pe care preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a enunţat-o încă din programul cu care a câştigat alegerile în noiembrie trecut, a fost deja pusă în practică. E vorba de renunţarea la jumătate din salariul de 15000 de euro (pe care îl încasa fostul preşedinte) şi constituirea unui fond din această sumă destinat foştilor fotbalişti aflaţi în grave situaţii de sănătate. Comisia care a analizat dosarele îi mai cuprinde pe Justin Ştefan, secretar general LPF, şi Ionuţ Calancia, director economic. Suma a fost completată în acelaşi fond şi de banii rezultaţi din renunţarea tot la jumătate din salariu a secretarului general al LPF (faţă de banii primiţi de fostul secretar general), dar şi din alte reduceri operate de conducerea Ligii", se arată în comunicatul postat pe site-ul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Primul beneficiar al acestui program a fost Viorel Turcu, campion al României cu FC Argeş (1979), cu Dinamo (1984) şi cu Steaua (1987). Fost internaţional, Viorel Turcu şi-a pierdut de câţiva ani ambele picioare, iar LPF a făcut ca proteza dublă de care are atâta nevoie să nu mai fie o problemă.

Al doilea caz este cel al fostului fotbalist Aurel Iordăchescu, portar în urmă cu aproape 40 de ani la Progresul Bucureşti şi mai apoi arbitru asistent în prima ligă a fotbalului românesc. Urmare a unui atac vascular cerebral violent (AVC), Aurel Iordăchescu suferă astăzi de o pareză gravă. Liga a contribuit la programul de recuperare a acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici