Fostul atacant Trevor Francis, primul jucător britanic de 1 milion de lire sterline, a murit la 69 de ani

Trevor Francis, fostul atacant englez care a devenit primul jucător de fotbal britanic de un milion de lire sterline când s-a transferat la Nottingham Forest de la Birmingham în 1979, a murit. Avea 69 de ani.

281 afișări
Imaginea articolului Fostul atacant Trevor Francis, primul jucător britanic de 1 milion de lire sterline, a murit la 69 de ani

Trevor Francis a murit în Spania în urma unui atac de cord, a anunţat luni familia sa.

"Nottingham Forest este profund întristată să afle de decesul lui Trevor Francis, de două ori câştigător al Cupei Campionilor Europeni", a scris Forest pe Twitter. "O adevărată legendă Forest care nu va fi niciodată uitat".

La scurt timp după transferul său record la Forest, Francis a marcat cu capul golul victoriei cu 1-0 împotriva lui Malmo în finala Cupei Campionilor Europeni din 1979. Francis a ratat finala Cupei Europene câştigată în faţa lui Hamburg un an mai târziu din cauza unei accidentări şi s-a alăturat lui Manchester City în 1981, informează AP.

Francis a jucat 52 de meciuri pentru echipa naţională a Angliei, iar mai târziu a condus Sheffield Wednesday şi Birmingham la finale importante în calitate de manager.

"Suntem profund întristaţi de această veste", a scris Federaţia Engleză de Fotbal pe Twitter. "A marcat 12 goluri, inclusiv două la Campionatul Mondial din 1982, pentru Three Lions între 1977 şi 1986. Toate gândurile noastre se îndreaptă către familia, prietenii şi fostele sale cluburi".

Francis a debutat pentru Birmingham în 1970, când avea 16 ani. În 1971, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat de patru ori într-un meci în istoria Football League, într-o victorie cu 4-0 împotriva lui Bolton.

A mai jucat la Sampdoria, unde a câştigat Cupa Italiei, Atalanta, Rangers şi Queens Park Rangers, unde a fost jucător-manager. S-a mutat la Sheffield Wednesday în 1990 şi, în cele din urmă, l-a înlocuit pe Ron Atkinson ca manager.

Soţia lui Francis, Helen, a decedat în 2017, după o luptă cu cancerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici